PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik: Güney  ve Rojava Kürdistanı’ndaki Tehlikeler İçin Acil Toplanalım

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik: Güney ve Rojava Kürdistanı’ndaki Tehlikeler İçin Acil Toplanalım

.

A+A-

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Güney  ve Rojava Kürdistanı’ndaki Tehlikeler İçin Acil Toplanma çağrısı yaptı. 


K24 yayınına katılan PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Özçelik, “PAK adına Sayın Başkan Mesud Barzani’ye, Kürdistan Bölgesi Başkanı’na, Kürdistan Bölgesi Hükümeti Başkanı’na ve Kürdistan Parlamentosu Başkanı’na çağrım, PKK’nin saldırılarıyla ilgili acilen toplantı yapılmasıdır. Ayrıca Kürdistan’ın dört parçasındaki tüm Kürt partilerini ve dünyadaki temsilcilerini bu konuyu netleştirmeleri için tartışmaya çağırıyorum. Milli ve vatansever bir duruş sergilemek için bu çağrıyı yapıyorum” dedi.

Kürtlerin bu saldırıları ciddi bir şekilde yorumlaması gerektiğini vurgulayan Özçelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“PAK olarak Kürdistan Bölgesi’nin egemenliğini, parlamentosunu ve başkanlığını kabul etmeyenleri ve yasalarını ihlal edenleri; Kürdistan Bölgesi’nin milli ve vatansever kazanımlarını ortadan kaldırmaya çalışanları, bu kazanımlara zarar verenleri ve tahrip edenleri; Peşmerge Güçleri’ne saldıranları kınıyoruz. Kim Rojava’daki çalışmaları, Kürt birliği temaslarını ortadan kaldırmaya çalışırsa, onları da şiddetle kınıyoruz. Ayrıca ENKS ofislerine yönelik saldırıları da şiddetle kınıyoruz.”

PAK Genel Başkanı, “Kürt sorunuyla doğrudan karşı karşıya kalan devletler sorunun çözülmesini istemiyor. Maalesef bazı Kürt tarafları da bu meseleyi ortadan kaldırmaya çalışıyor. Bu yüzden onların projeleri varsa, biz Kürdistani tarafların da plan ve projeleri olmak zorundadır” dedi.

Öte yandan Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin Türkiye’nin başkenti Ankara’yı ziyaret etmesini değerlendiren Özçelik, şunları kaydetti:

“Irak Başbakanı’nın ziyareti kritik bir döneme denk geldi. Türkiye devleti ister güneyde, ister kuzeyde, ister batıda, ister doğuda olsun Kürtlere karşı politikasını uygulamak için her türlü çabayı göstermektedir. Bana göre Kazimi’nin ziyareti Türkiye’nin isteği üzerine gerçekleşmiştir. Gündemin ana konusu Kürdistan Bölgesi’dir ve Türkiye, Kürdistan Bölgesi’ne yönelik uzun vadeli planları için Irak hükümetine destek olmak istiyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.