Kürdistan Bölgesi heyeti Washington’da: Gündem ABD ile ilişkiler

Kürdistan Bölgesi heyeti Washington’da: Gündem ABD ile ilişkiler

,

A+A-

 Kürdistan Bölgesi Başkanlığından bir heyetin, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın ABD ile ilişkileri görüşmek üzere Washington’da bulunduğu bildirildi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fevzi Hariri’nin başkanlığında bir heyet Washington’da bulunuyor.

ABD’li yetkililer ve Kongre üyeleri ile bir araya gelecek olan heyetin Kürdistan Bölgesi ile Irak’ın ABD ile ilişkileri, bölgedeki durum ve iki tarafı ilgilendiren konular hakkında görüş alışverişinde bulunacağı kaydedildi.

Heyette, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Dış Politika İşleri Danışmanı Felah Mustafa, Başkanlık Divanı Diplomatik İlişkiler Sorumlusu Niyaz Salih Mustafa da yer alıyor.

Pentagon ile görüşme

Kürdistan Bölgesi heyeti, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Celeste Wallander ile bir araya geldi.

Toplantıda Peşmerge Bakanlığı'ndaki reform süreci ve son adımların yanı sıra Peşmerge güçlerinin yeniden birleşmesi konusu ele alındı.

Taraflar ayrıca  Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki güvenlik durumu ve Irak-ABD Stratejik Anlaşması çerçevesinde güvenlik sorunlarını, ABD'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile sürekli koordinasyonu konusunda görüş alışverişinde bulundu.

IŞİD'le mücadele, Ortadoğu'daki karmaşık durumun doğuracağı olası gelişmeler ve sonuçları da masaya yatırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.