Kürdistani bölgelerdeki güvenlik açığını Irak ile konuşacağız

Kürdistani bölgelerdeki güvenlik açığını Irak ile konuşacağız

Peşmerge Bakanı Şorış İsmail, Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerdeki (tartışmalı bölgeler) güvenlik açığının kapatılması için bayramdan sonra Iraklı üst düzey askeri heyetle görüşeceklerini ifade etti.

A+A-

Peşmerge Bakanı Şorış İsmail, Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerdeki (tartışmalı bölgeler) güvenlik açığının kapatılması için bayramdan sonra Iraklı üst düzey askeri heyetle görüşeceklerini ifade etti. 

Bakan Şorış İsmail, Kurban Bayramı dolayısıyla bugün sınır hattındaki Peşmerge birliklerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

"Kürdistani bölgelerdeki güvenlik açığını Irak ile konuşacağız" 

Ziyareti sırasında gazetecilere açıklama yapan Bakan İsmail, Kürdistani bölgelerdeki (tartışmalı bölgeler) güvenlik açığının kapatılması konusunda şöyle konuştu:

“Bayramdan sonra Iraklı üst düzey askeri heyetle, Kürdistan bölgelerdeki güvenlik açığının kapatılması hususunda görüşmelerimiz başlayacak.” 

Peşmerge Bakanı konuşmasında IŞİD ile ilgili de şöyle konuştu, “Kürdistani bölgelerde yaşanan güvenlik açığı, IŞİD’lilerin yeniden örgütlenmesi için ciddi bir fırsat sunmuş durumda.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.