Koronavirüste yeni belirtiler tespit edildi

Koronavirüste yeni belirtiler tespit edildi

Dünyayı derinden sarsmaya devam eden yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin hemen her gün yeni bir çalışma ortaya konuyor.

A+A-

Haber Merkezi - Salgının başlarında belirli semptomlar tespit edilirken gün geçtikçe yeni bulgulara rastlanıyor. 

İtalyan ve İspanyol doktorlar, bacaklardaki döküntünün, Covid-19 hastalığının başka bir belirtisi olabileceğini öne sürdü.

Sputnik'te yer alan habere göre, Covid-19 nedeniyle hastaneye yatırılan beş İtalyandan biri cilt problemleri yaşıyor, bu tür semptomlar en çok çocuk ve ergenlerde görülüyor.

İspanyol Çocuk Doktorları Derneği, koronavirüs döküntüsünün çiçek hastalığı veya kızamık sırasında ortaya çıkan döküntülere benzediğini belirtti.

Genellikle ayak parmaklarında ortaya çıkan kızarıklık, daha sonra iz bırakmadan iyileşiyor.

Doktorlar, insanların bu tür döküntüleri ciddiye almalarını ve ortaya çıkması durumunda kendilerini izole etmeleri gerektiğini ifade etti.

Doktorlar ayrıca, bu tür semptomların görülmesi durumunda sağlık kuruluşlarına gidilmemesini, ancak durumun dikkatlice takip edilmesini tavsiye etti.

Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'nin haberinde de yine farklı belirtilere ilişkin somut örnekler yer alıyor.

İstanbul’da yaşayan ve koronavirüse yakalanan Reyhan Gündüz (46), testleri negatif çıkmasına karşın tomografiyle teşhis konduğunu anlatırken, “Öleceğimi zannettim. Bir hafta başımın ve sırtımın ağrısından gözümü hiç açamadım. Bir hafta boyunca serumla yaşadım, aşırı, hiç durmayan bir başağrısıydı çok şükür ölmedim” dedi.

Haberde aktarılana göre Gündüz, geçen haftalarda İstanbul’da hastaneye sırt ve bel ağrısı ile başvurdu. Parmağında dolama olduğu için iltihap yaptığını ve ateşinin ondan çıktığını düşündü. Covid-19 testleri negatif çıktı. Bunun üzerine antibiyotik iğne tedavisi verildi. Ancak birkaç gün geçmesine karşın ateşi, halsizliği ve baş ağrısı sürdü. Yeniden hastaneye giden Gündüz’e ikinci kez test yapıldı, o da negatif çıktı. Durumu kötüleşen Gündüz’e tomografiyle tanı kondu.

Bir haftalık tedavinin ardından taburcu olan Gündüz, “Dünyada en kötü şey bir insanın hasta olmasına sebep olmak. İnsanlar maske takmayıp sokakta rahat gezip bir insanın bunu yaşamasına sebep olmamalı” diyerek yaşadıklarını özetliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.