Fincancı: En az iki haftalık kapanma gerekli

Fincancı: En az iki haftalık kapanma gerekli

.

A+A-

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerle ilgili daha önce yaptıkları uyarıları hatırlatarak “Biz Türk Tabipleri Birliği olarak başından beri haklı olduğumuzu söyledik. Keşke olmasaydık. Keşke bu kadar insanımız ölmeseydi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve beraberindeki heyeti CHP Genel Merkezi'ndeki makamında kabul etti.

Kılıçdaroğlu ile  TTB heyetinin görüşmesinde de, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün ilk kez açıkladığı tüm vaka sayıları gündeme geldi.

TBB’nin daha önce vaka sayılarına ilişkin açıklamalarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Söyledikleri her şeyin biraz gecikmiş de olsa doğru çıkması ayrıca hekimlere olan, TTB'ye olan güvenimizi artırdı" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Kimin suçlu olduğu çıktı ortaya. Eğer suçlu kabul edeceksek, kimin doğru söylediği çıktı ortaya. Kendileri sonunda itiraf etmek zorunda kaldılar" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirilen görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenleyen TTB Merkez Konseyi üyeleri, vakalarda düşüş sağlanabilmesi için en az iki hafta kapanmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerle ilgili daha önce yaptıkları uyarıları hatırlatarak “Dün hep beraber izledik. Gerçeklerin bir biçimde ortaya çıkma huyu var. Biz Türk Tabipleri Birliği olarak başından beri haklı olduğumuzu söyledik. Keşke olmasaydık. Keşke bu kadar insanımız ölmeseydi. Bu kadar hastamız olmasaydı ve bu kadar sağlık çalışanını yitirmeseydik” diye konuştu.

Vakalardaki artışın hala önlenebilir olduğunu belirten Fincancı, “Toplu hareketliliğin kısıtlanması, toplu bulunan alanların kapatılması, zorunlu üretim dışında üretimin mutlaka durması ve bunun en az iki hafta, tercihen dört hafta olması. Bilim söylüyor bunu, bizler değil. Dört hafta hızı düşürebilmek için ideal olanıdır” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.