Doktora kafa atan saldırgan yeniden gözaltında

 Doktora kafa atan saldırgan yeniden gözaltında

.

A+A-

Polis tarafından adli muayene için getirilen T.D., acil servisi doktoru Doğancan Kılıç'ı yaraladıktan 11 saat sonra serbest kaldı. Sağlık Bakanı'nın tepkisinin ardından yeniden gözaltına alındı.

Didim'de cumartesi günü gözaltına alınan bir kişi adli muayene için devlet hastanesinin acil servisine götürüldü. Doktorun muayenesi bekleyen şüpheli, sürekli polisin elinden kurtulmaya çalışırken, iddiaya göre bir yandan da çevreye rahatsızlık vermeye başladı. Bir süre sonra doktor Doğancan Kılıç, muayene için getirilen T.D.'nin yanına gidip, kabine geçmesini istedi. Bu sırada elleri kelepçeli olan şüpheli, doktora biraz daha yaklaşarak kafa attı.

11 SAAT SONRA SERBEST

Aldığı darbeyle doktorun sağ kaşı yarılırken, polisler saldırgan T.D.'yi yere yatırarak durdurdu. O anlar hastanenin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Saldırgan ise polis ekipleri tarafından muayene yapılamadan emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen T.D. olaydan 11 saat sonra serbest kaldı.

BAKAN: SERBEST BIRAKILMASI HEPİMİZİ YARALADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, doktorun uğradığı saldırı sonucu kaşına 4 dikiş atıldığını belirterek, "Ağır şiddet suçu işlendi. Failin serbest bırakılması hepimizi yaraladı" dedi.

SAVCILIKTAN KLASİK AÇIKLAMA

Saldırıdan 11 saat sonra serbest kalan şüpheli T.D., bakanlığın tepkisi ve basında yer alan haberler üzerine yeniden gözaltı talimatı verdi. Didim Cumhuriyet Savcılığı, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"18 Aralık tarihinde Didim Devlet Hastanesine adli muayene işlemleri için sevk edilen şüpheli T.D. acil serviste görevli hekimi yaralaması olayı sonrası şüpheli gözaltına alınmıştır. Gözaltı işlemi sırasında mağdur hekim için alınan geçici raporda yer alan tespitler üzerine şüpheli serbest bırakılmıştır. Ancak daha sonra ortaya çıkan kamera görüntüleri ve yeni deliller üzerine soruşturmayı bu yeni delillerle birlikte yürütmek ve olayı yeniden değerlendirmek üzere gözaltı talimatı verilmiştir. Şüpheli 19 Aralık yakalanarak gözaltına alındı.  Sağlık görevlisine yönelik gerçekleştiren bu saldırı ile ilgili Didim Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma işlemleri toplanan deliler ve dosya kapsamı çerçevesinde titizlikle yapılmaktadır."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu gelişme üzerine ikinci bir açıklama yaparak, savcılığa teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.