Biden: Virüsü bitireceğim

Biden: Virüsü bitireceğim

.

A+A-

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını yüzünden ülke genelinde “ekonomiyi kapatmayacağını” belirterek, “Virüsü bitireceğim” ifadelerini kullandı.

Biden, 10 eyalet valisi ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, “Ekonomiyi kapatmayacağım, nokta. Virüsü bitireceğim” dedi.

Joe Biden, her bölgenin farklı olduğunu ve bu durumun ülke genelinde ekonominin kapatılmasını gerektirmeyeceğini belirtti.

Öte yandan kabinesini şekillendirmeye başlayan Biden, Hazine Bakanlığına getireceği ismi ise kısa süre içinde, bu yıl 26 Kasım'a denk gelen ABD'de kutlanan Şükran Günü öncesi ya da sonrası açıklayacağını ifade etti.

PENCE: ASLA BAŞKA BİR ULUSAL KARANTİNAYI DESTEKLEMEYECEĞİZ

Öte yandan, Beyaz Saray Coronavirüs Mücadele Görev Gücü aylar sonra Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenledi.

ABD Başkan Yardımcısı ve Beyaz Saray Coronavirüs Görev Gücü Başkanı Mike Pence, burada yaptığı konuşmada görev gücü ile haftanın ikinci toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu yıl boyunca takındığımız misyona devam ediyoruz. Bu misyon, Amerikan halkının hayatını kurtarmak ve virüs ile mücadelede daha iyi rakamlar ortaya koymak" değerlendirmesinde bulundu.

Bugüne kadar tüm Amerikan valileri ile birçok konferans görüşmesi gerçekleştirdiklerine işaret eden Pence, "Ülkemizde Covid-19 vakalarının ve hastaneye yatışların arttığını görüyoruz ama aynı zamanda gerekli kaynakların ve testlerin varlığını artırmak için de çabalıyoruz. Aynı zamanda aşı çalışmaları da son hız devam ediyor" dedi.

ABD’de salgın nedeniyle 256 bin 445 kişi hayatını kaybederken, toplam vaka sayısı ise 11 milyon 882 bin 927.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.