Diyarbakır'da avukatlara operasyon: Çok sayıda gözaltı var

Diyarbakır'da avukatlara operasyon: Çok sayıda gözaltı var

.

A+A-

Diyarbakır'da DTK soruşturması kapsamında düzenlenen ev baskınlarında aralarında ÖHD Eş Genel Başkanı Bünyamin Şeker’in de bulunduğu çok sayıda avukat ve sivil toplum örgütü temsilcisi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruşturması kapsamında bugün sabah saatlerinde çok sayıda avukat ile sivil toplum örgütleri temsilcisinin evine polislerce baskın düzenlendi. Evlerde yapılan aramalarda bilgisayar, kitap ve birçok dijital materyale el konuldu. Baskınlarda aralarında Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Eşbaşkanı Bünyamin Şeker’in de bulunduğu çok sayıda avukat ile sivil toplum örgütü yöneticisi ve üyesi gözaltına alındı.   

Gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

SAVCILIĞIN GÖZALTI GEREKÇESİ

Gözaltına alınanların Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 2019’da yürüttüğü Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik yürütülen 2019/63324 sayılı soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar, “örgüt yanlısı oluşumları organize etmekle” suçlanıyor. Verilen gözaltı kararı tutanağında şu ifadelere yer verildi: “KCK/TM (Kürdistan Demokratik Topluluğu/Türkiye Masası) yapılanmasına yönelik 09/10/2018 ve 26/06/2020 günü yapılan  günü yapılan operasyon kapsamında Demokratik Toplum Kongresi binasının bulunduğu ilimiz Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi’ndeki adreste yapılan arama sonucu elde edilen fiziki ve dijital dokümanların alınan karar doğrultusunda yapılan incelemesinde dokümanlarda adı geçen şahıslar olduğu anlaşılmış ve gerekli kimlik tespit çalışmaları yapılarak Demokratik Toplum Kongresi içerisinde eyleme ve faaliyetlerde bulundukları şeklinde haklarında bilgiler elde edilen şahıslar hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2019/63324 sayılı soruşturma dosyası yürütülmekte olup soruşturma kapsamında şüpheliler; …”

GÖZALTINA ALINANLARIN İSİMLERİ

Kentte gözaltına alınanlardan isimlerine ulaşılanlar şöyle: “Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Eş Genel Başkanı Av. Bünyamin Şeker, Abdulkadir Güleç, Eshat Aktaş, Serdar Talay, İmran Gökdere, Diyar Çetedir, Serdar Özer, Feride Laçin, Gevriye Atlı, Resul Tamur, Cemile Turhallı Balsak, Ahmet Kalpak, Devrim Barış Baran, Neşet Girasun, Sedat Aydın, Şivan Cemil Özen, Gamze Yalçın, Pirozhan Karali, Mahsum Batı ile MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) yöneticisi Diyar Dilek Özer ve federasyon üyesi Leyla Ayaz, TTB eski Merkez Konseyi Üyesi Şehmus Gökalp, DİVES üyesi Süleyman Okur, Bağlar Belediyesi Meclis üyesi Panayır Çelik, KHK ile kapatılan GÖÇ-DER Diyarbakır Şubesi eski eşbaşkanı Yılmaz Kan, HDP Diyarbakır il eski yöneticisi İlhami Yürek, ihraç edilen SES üyesi Ümit Çetiner, SES üyesi Berivan Savaş, HABER-SEN üyesi Mehmet Kaçar, Şehir Plancısı Haknaz Sadak, HDP Sur eski ilçe yöneticisi Nimet Kızgın, Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) üyesi Salih Şimşek, Yazar Mehmet Sait Arzu, HDP PM Üyesi Eşref Mamedoğlu, HDP Yenişehir eski İlçe Yöneticisi Şaban Turan, HDP Çınar eski ilçe eşbaşkanı Abdulkadir Doğan, HDP Çınar eski ilçe yöneticisi Feyzi Demirkıran, HDP Kayapınar eski ilçe yöneticisi Aygül Alagündüz, HDP üyesi Sürbiye Tekgöz ve Mele Hacı Kaday, Ayşe Ay, Teyfik Karahan, Serhat Aktan, Edip Yiğit.

ADIYAMAN’DA İHD ŞUBE BAŞKANI’NA GÖZALTI

Soruşturma kapsamında Adıyaman’da yapılan operasyonda İHD Şube Başkanı Av. Bülent Temel gözaltına alındı:

İZMİR’DE HDP PM ÜYESİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir’de de HDP Parti Meclisi üyesi Berna Çelik, sabah saatlerinde evine yapılan baskınla gözaltına alındı. DTK soruşturması kapsamında gözaltına alınan Çelik, Çankaya TEM Şube Amirliği’ne götürüldü

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.