Başkan Barzani Koçer Birkar'ı kabul etti

Başkan Barzani Koçer Birkar'ı kabul etti

Başkan Mesud Barzani, Selahattin üniversitesi tarafından dün fahri doktora alan Kürt bilim insanı Koçer Birkar’ı kabul etti.

A+A-

Başkan Barzani’nin Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, Barzani’nin bugün Erbil’in Selahaddin ilçesinde Fields Matematik Ödülü sahibi Kürt bilim insanı Koçer Birkar ile bir araya geldiği belirtildi.

Barzani, “Koçer Birkar her Kürt ferdi için gurur kaynağıdır. Koçer Birkar gibi örneklerin Kürt gençleri arasında artmasını umut ediyorum” dedi.

Barzani, Koçer Birkar’ın bilim alanında elde ettiği başarının Kürt gençlerine imkan oluşturulması durumunda dünyanın diğer gençleri gibi bilim ve buluş alanında başarılı olabileceklerini ispatladığını ifade etti.

Koçer Birkar ise desteklerinden dolayı Başkan Barzani’ye teşekkürlerini ederek, Kürdistanlı öğrencileri desteklemek amacıyla Selahaddin Üniversitesi ile birlikte yürütecekleri projeler hakkında bilgi verdi.

Barzani, Kürt bilim insanı Birkar’ın Kürdistanlı öğrencilere bilim ve eğitim alanındaki yardım çabalarına ilişkin desteklerini bildirdi.

Selahaddin Üniversitesi, dün Prof. Koçer Birkar’a fahri doktora ünvanı verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.