Trump'tan Rusya'ya: Venezuela'dan çekil!

Trump'tan Rusya'ya: Venezuela'dan çekil!

Trump: "Rusya'nın askerlerini Venezuela’dan geri çekmesinin sağlanması için bütün seçenekler masada"

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela’ya geçen hafta sonunda asker gönderen Rusya’ya askerlerini çekmesini istedi.

Trump, Rusya'nın askerlerini geri çekmesinin sağlanması için “Bütün seçeneklerin masada” olduğunu söyledi. 

Donald Trump, ABD'nin Venezuela’nın Nicolas Maduro yerine geçici cumhurbaşkanı olarak tanıdığı Juan Guaido’nun eşi Fabiana Rosales ile Oval Ofis’te görüştü ardından da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya çıkmak zorunda!

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Rusya'nın asker göndermesi hakkındaki soru üzerine Trump, “Rusya çıkmak zorunda” dedi. Donald Trump, Rusya askerlerinin nasıl Venezuela’dan çıkmasını sağlayacağı sorusuna da “Bakacağız. Bütün seçenekler masada” yanıtını verdi.

Trump-Fabiana Rosales ile görüşmesine Başkan Yardımcısı Mike Pence de katıldı. Pence “Amerika geçen hafta sonu Rus askeri uçaklarının Venezuela’ya inmesini provokasyon olarak görüyor. Rusya’ya Maduro rejimine verdiği bütün desteği sonlandırması ve özgürlük yeniden tesis edilene kadar Juan Guiado ve bu yarımküredeki ve dünyadaki ulusların yanında yer alması çağrısı yapıyoruz” diye konuştu.

Geçen Cumartesi günü, yaklaşık 100 Rus askerini taşıyan Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait iki uçak Venezuela’nın başkenti Caracas yakınlarına inmiş, Rus askerleri arasında özel kuvvetlerin ve siber güvenlik personelinin olduğu iddia edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.