Öcalan’ı, Qadı Muhammed’e benzetme çabası: Tam bir çılgınlık, saçmalık, delilik, zavallılık
İbrahim GÜÇLÜ
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Qazi Mihemed ve
Arkadaşlarının idamına ilişkin bir açıklama yaptı.
DBP açıklamasında, Sömürgeci Devletlerin işbirlikçisi, Kürd Düşmanı, itirafçı ve teslimiyetçi Öcalan’ın Büyük İnsan Kürdistan Cumhurbaşkanı Qazi Mihemed’in mirasçısı ve devamı olduğunu ifade etti.
Bu açıklama tam anlamıyla bir rezalet, tarihi bir çarpıtma, Qazi Mihemed’e ihanettir.
Açık bir tarihi gerçek var:
Qazi Mihemed ve tüm Kürdistan Demokrat Partisinin kurucuları, Kürdistan’ın 4 parçasındaki tüm Kürd temsilcileri; Sovyetler Birliğinin, Doğu Kürdistanlıların kuracakları partinin Azerbeycan Demokratik Partisinin bir seksiyonu ve Kürdlstan’ın Azerbeycan Devletinin bir otonom bölgesini olması taleplerini, şiddetle ret ettiler.
Bağımsız Kürdistan Partisini ve Bağımsız Kürdistan Mehabad Devletini kurdular.
Öcalan, Kürd milli devletine, hatta federasyon, otonomi, özerkliğe ve kültürel özerkliğe düşman ve karşı.
Kürtleri bir millet olarak görmüyor.
Kürd dilini ilkel, eğitim ve öğretim dili için elverişli olmadığını savunuyor.
Qazi Mihemed ve arkadaşları, Kürdistan milli bağımsızlık hareketlerinin, Kürdistan milli liderleri Mele Mustafa Barzani diğer liderlerinin mirasçısı, yol arkadaşları, savunucularıdır.
Öcalan, Kürdistan bağımsızlık hareketlerine ve milli liderlerine düşmandır.
Qazi Mihemed ve arkadaşları, Doğu Kürdistan halkımızla ölümü göze aldılar. Sonuçta da idam edildiler.
Öcalan ise, Suriye’den çıkarıldıktan sonra, Kürdistan’daki gerilla arkadaşlarının yanına bile gitmedi.
Bir tiyatro oyunundan sonra Kenya’da bir fare gibi yakalandı ve Türk Devletindeki ilk limanına teslim edildi.
Qazi Mihemed ve arkadaşları, Kürd milleti ve Kürdistan’ın sevdalılarıydı.
Oysa Öcalan, Kenya’dan getirildiği zaman da, sömürgeci Türk devletine 1999 yılına kadar sürdürdüğü hizmeti, devam ettireceğini ifade ederek teslimiyetçi ve itirafçı oldu.
Qazi Mihemed ve arkadaşları, Sömürgeci İran Devleti mahkemelerinde tarihi direniş gösterdiler, kendi devletlerini savundular, Kürd ve Kürdistan’ı, Kürdistan milli liderlerini ve özellikle Mele Mustafa Barzani’yi savundu.
Qazi Mihemed’in sömürgeci mahkemedeki savunması tarihi bir savunma olarak günümüze kadar Kürdlere bir miras oldu.
Oysa Öcalan, kendisini, arkadaşlarını, eylemlerini, partisini bile savunamadı. Mahkeme önünde diz çöktü.
İdamdam kurtulmak için ilk sorgu sürecinden mahkemeye uzanan kapsamlı itiraflarda bulundu. Türk Yetkililerine yalvardı.
Qazi Mihemed ve arkadaşları Kürdistanlıların ve Kürd insanının sevdalıları olduğu için, tek bir Kürd ve Kürdistanlı katledilmemeleri için kendi hayatlarını ortaya koydular.
Öcalan ve örgütü PKK, Onbinlerce Kürdü infaz ettiler ve katlettiler.
Zamana yayılan Kürd jenosidini gerçekleştirdiler.
Şüphe yok ki, Apoistler bu çabası, liderleri Öcalan’ın teşhir edilmesinin hızlanmaya başlamasından sonra, bu süreci eggellemek, 27 Şubat 2025 İhanetini gizlemek, manipülasyon yapmak için Öcalan’ın yeniden cilalamak, kurtarma çabası içindeler.
Bu çaba ve stratejinin sonucu olarak, son günlerde Öcalan’ı, Kürdistan Cumhurbaşkanı Qadı Muhammed’e benzetme çılgınlığını göstermeye başladılar.
Oysa biliniyor ki, Öcalan bütün Kürdistan milli liderlerine ve oluşumlarına, Kürd milli devletine düşman bir insan.
Kürdistan Federe Devletini 1992’lerden bu yana sömürgeci devletlerle işbirliğiyle yıkmak için mücadele ediyor.
1-Qadı Muhammed hiç bir silah kullanmadan ve burun kanatmadan 2.Dünya Savaşı sonrası İran Jeopolitiğinde Kürdlstan Devletini kurdu.
150 Bin insanın ölümüne ve 17 Bin Kürd vatanseverinin infazına yol açan Öcalan, 27 Şubat 2025’te bütün taraftarlarını devlete teslim etti.
2-Qadı Muhammed hiçbir insanın burnunu kanatmadığı ve bir iran Devleti askeri öldürmediği halde idam edildi.
Öcalan, 20 Bin asker ve sivil Türkü öldürdüğü, 100 Binden fazla Kürdü öldürdüğü ve öldürttüğü halde, Bahçeli sevgilisi ve Kurucu Önder kabul edildi.
3-iran Sömürgeci devleti Kürdistan Devletini yıktı. Kürdistan Cumhur başkanı ve arkadaşları idam edildi.İran KDP, mücadelesine gizli devam etti. İran Devletine karşı 1979’da Milli Devrimini silahlı başlattı. Bugünkü savaş koşullarında da İran Devletine karşı en büyük aktör.
4-Öcalan ise devletin adamı olduğunu, 50 yıldan fazla bir zamandır sömürgeci devletler adına vekâlet savaşını yürüttüğünü 27 Şubat 2025 İhanet belgesiyle tescil etti.
Partisini kendisi fesih etti ve taraftarlarını devlete gönülü teslim etti.
Diyarbekîr, 3 Nisan 2026

