İşte Türkiye'nin Kürdistan Bölgesi'ndeki güçlerinin haritası!

İşte Türkiye'nin Kürdistan Bölgesi'ndeki güçlerinin haritası!

Haritada Türk ordusunun askeri noktaları sadece sınır hattıyla sınırlı değil Soran, Mesif ve Başika gibi yerlerde çok iç alanlara geçmiş bulunuyor. Özellikle Zaxo ve Sideka ilçeleri çevresinde yoğun bir üslenmesi görülmektedir.

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kurdistan Bölgesinde bulunan askeri noktaları ile ilgili bilgi verdi. Toplamda 37 askeri noktada askeri üs oluşturan Türkiye ordusu bu noktaların görüldüğü bir harita yayınladı. Yine bu haritada PKK’nin Güney Kurdistan Topraklarında bulunan üs noktaları da gösteriliyor.

Harita, 6 Temmuz 2020'de Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı tarafından yayınlandı.

Haritada Türk ordusunun askeri noktaları sadece sınır hattıyla sınırlı değil soran, Mesif ve Başika gibi yerlerde çok iç alanlara geçmiş bulunuyor. Özellikle Zaxo ve Sideka ilçeleri çevresinde yoğun bir üslenmesi görülmektedir.

Erbil, Başîka ve Duhok yakınlarında akılcı üç askeri karakol da kurulduğunu açıkladılar.

1-071.jpg

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan harita, Kürdistan alanında bulunan PKK kamplarının da yerleri gösterilmektedir. Bu kamplar ve PKK’nin elinde bulunan geniş alanlar göze çarpmaktadır.

 Haritaya göre, Kandil Dağı ve Qaladize ve Şengal ve Maxmur Kampı yakınlarındaki yerler haricindeki tüm alanlar savaş alanına dönüşmüş, her PKK kampının yakınına bir Türk ordusunun üssünün yerleştirildiği, sıcak temasın her an olduğu ve hava saldırılarının düzenli olarak yapıldığı alanlar olarak göze çarpmaktadır.

Türk ordusu 15 Haziran'da "pençe kartal" adlı bir operasyon ve 17 Haziran'da Güney Kürdistan sınır bölgelerindeki PKK gerillalarına karşı "pençe kaplan" operasyonu gerçekleştirdi. Yoğun hava saldırılarının olduğu alanlarda özellikle Zaxo ilçesine bağlı Derkar, Batufa ve Begova Nahiyeleri arasında bulunan Haftanin mıntıkasına operasyon başlattı. Alanda şiddetli çatışmalarla devam etmektedir.

Duhok eyaletinin idari ve askeri yetkililerine göre, Türk ordusu Zaho'nun Derkar ve Batufa bölgeleri arasındaki sınırda bazı yerlerde15km bazı yerlerde4 ise 30 km derinlikte Güney Kürdistan topraklarına girdiği belirtiliyor. Daha önce, Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı sözcüsü Liwa Babekir Zebari, yaptığı basın açıklamasında; Türk ordusunun Kurdistan sınırını 20 ile40 kmlik bir derinlikte ve İran ordusunun Kürdistan Bölgesini 10 kilometre derinlikte bir mesafeyi geçtiğini belirtilmişti.

Askeri kaynaklara göre, yeni Türk operasyonunun başlangıcından bu yana, Türk birlikleri Batufa ve Derkar Nahiyeleri arasındaki sınırda 12 yeni stratejik yere askeri güç yerleştirdiği yönündedir.

Türkiye'nin devam eden operasyonlarının ardından Irak hükümeti, Batufa ve Derkar nahiyeleri arasındaki sınırda ve Türkiye'nin bombalama ve operasyonlar yaptığı alanların yakınında beş stratejik yere Sınır Muhafızları yerleştirdi.

 Nerinaazad

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.