Zebari: ‘Peşmerge ve Irak güçleri arasındaki kopukluk IŞİD'i güçlendiriyor’

Zebari: ‘Peşmerge ve Irak güçleri arasındaki kopukluk IŞİD'i güçlendiriyor’

Irak’ın önceki Genelkurmay Başkanı General Babekir Zebari yaptığı açıklamada, Peşmerge ve Irak güçleri arasında yaşanan kopukluğun IŞİD'in yeniden güçlenmesine zemin sunduğunu belirtti.

A+A-

Haber Merkezi- Irak önceki Genelkurmay Başkanı ve Peşmerge komutanı Babekir Zebari Basnews'e yaptığı açıklamada, IŞİD’ten arta kalanlarının yeniden kendilerini örgütlediğini ve kendilerini tekrardan bir güç olarak göstermeye çalıştıklarını ifade etti.

 Irak'ın içinde bulunduğu karmaşık durumu IŞİD'in kendisine fırsat olarak gördüğünü ve kendilerini yeniden örgütlemeye çalıştıklarının altını çizen Zebari, IŞİD'in yeniden güçlenmesinin özellikle Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerdeki Peşmerge ve Irak güçleri arasında yaşanan kopukluktan kaynaklandığını dile getirdi.

Zebari açıklamasının devamında, IŞİD'in Irak genelinde yeniden hareketlenmesinin sebeplerinden en önemlisinin, Irak hükümetlerinin ülke genelinde yarattıkları sunni çelişkilerden kaynaklandığının altını çizdi.

 Peşmerge güçlerinin cephe ve mevzilerinin çok sağlam olduğuna dikkat çeken Zebari açıklamasının sonunda, IŞİD'in kolay kolay Peşmerge güçlerine saldırı düzenlemeye cesaret edemediğini, fakat özellikle Kürdistani bölgelerde Irak güçlerinin istenilen düzeyde hakimiyet sağlayamaması ve oluşan boşluktan dolayı IŞİD'in rahat hareket ettiğini dile getirdi.

Kaynak: Basnews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.