Yurtsever Demokrat İttifak adaylarını tanıttı

Yurtsever Demokrat İttifak adaylarını tanıttı

PAK ve PSK öncülüğünde kurulan ve bağımsız şahsiyetler tarafından desteklenen Yurtsever Demokrat İttifak, 10 Şubat Pazar günü, Diyarbakır Demir Otel’de belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıtmak amacıyla toplandı.

A+A-

Toplantı, Kürt Ulusal Marşı Ey Reqîb eşliğinde, Kürdistan şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Toplantının açılış konuşması, PAK PM Üyesi Siraç Kırıcı’nın konuşmasıyla başladı.

Ardından, İttifak’a öncülük eden partilerin liderleri; Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Sayın Mustafa Özçelik’in Kürtçe ve Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Sayın Mesut Tek’in Türkçe olmak üzere İttifak’ın amaç ve ilkelerine dair yaptıkları konuşmalar, büyük bir coşkuyla alkışlandı.

Ardından PAK ve PSK Genel Başkanları, Yurtsever Demokrat İttifak’ın 31 Mart Yerel Seçim Deklarasyonunu kamuoyuyla paylaştılar.

Konuşmaların ardından, PAK ve PSK Genel Başkanları Özçelik ve Tek, belediye başkan adaylarını sahneye davet ettler. Tek tek söz alan adaylar seçime yönelik birer konuşma yaptılar.

Buna göre, belirlenen bazı adaylar şöyle:

İLLER:

Sait Aydoğmuş: Diyarbakır

M. Feyyaz Ekmen: Batman

Abdulkadir Demir: Mardin

Ali Ziver Çakı: Muş

 

İLÇELER:

Yenişehir /Diyarbakır: Ramazan Kahramaner

Kayapınar/ Diyarbakır: Zeki Ekinci

Bağlar/ Diyarbakır: Hidayet Fidan

Kızıltepe/ Mardin: Şeyhmus Ünal

Nusaybin/ Mardin: Latif Köseoğlu

Öte yandan, PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Avukat M. Celal Baykara’nın da İstanbul’dan bağımsız adaylığını deklare ettiğini ve kendilerinin de Yurtsever Demokrat İttifak olarak Celal Baykara’yı destekleyeceklerini söyledi. Ayrıca Özçelik, diğer bazı bölgelerde aday çıkarma çalışmalarının da sürdüğü bilgisini paylaştı.

Yurtsever Demokrat İttifak Aday Tanıtım Toplantısı, PAK ve PSK yönetici ve üyeleri dışında, birçok kurum, kuruluş, aydın, yazar ve siyasetçi ve ünlü bağımsız şahsiyet tarafından ilgiyle izlendi.

Hamit Kılıçarslan, Sıdkı Zilan, Muhittin Batmanlı, Paşa Akdoğan, Mele Arif û Cano Amedî, M. Emin Xurxurî, Gafur Türkay, Seîd Veroj , Ahmet Kanî, Tahsin Sever, Reşit Karakaya, Cabir Yoldaş, Dağıstan Toprak, İbrahim Güçlü, Vedat Koçal, Dr. Hasan Güneş, Can Gülşenoğlu, Hüseyin Kaplan, Şeyhmus Asık, Kemal Yıldırım, Şêx Mizbah, İttifak’ın aday tanıtım toplantısını izleyenler arasındaydı.

daansîn8.jpgdanasîn1.jpgdanasîn2.jpgdanasîn3.jpgdanasîn4.jpgdansîn5.jpgdansîn6.jpgdansîn7.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.