Türkiye’de 2021’in asgari ücreti belli oldu

Türkiye’de 2021’in asgari ücreti belli oldu

.

A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, son asgari ücret toplantısının ardından yaptığı açıklamada 2021’de asgari ücretin brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendiğini duyurdu.

Bakan Selçuk, "Verdiğimiz asgari ücret desteğini bu sene tüm işletmeler için 756 lira olarak sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Selçuk konuşmasında, korona salgını döneminde yapılan destek ödemelerini  ve kısa çalışma başvurularının uzatıldığını hatırlatarak başladı. Sözleşme fesihlerine kısıt getirildiğini ifade etti. Nisan ayından bu yana 2,5 milyonun üzerinde çalışana 6,5 milyon liranın üzerinde nakdi destek verildiğini söyledi.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ise “Belirlenen net asgari ücret yetersizdir, işçilerin beklentilerini karşılamaktan uzaktır. Hükûmetin ve patron kesiminin bu kararına muhalif kalıyoruz ve katılmıyoruz" diyerek tepki gösterdi.

“Çalışanların geçim şartları yine dikkate alınmadı”

Irgat, "Çalışanların geçim şartları yine dikkate alınmadı. Çalışanları 2021'de zor günlerin beklediğini görüyoruz. Fedakârlık yine çalışanlardan bekleniyor. Hükümetin tercihini iktisaden dar ve sabit gelirli işçilerden yana kullanmadığını anlıyoruz” diye konuştu.

Selçuk ise uzlaşma olmaması durumunda hükümet bir tarafla oy çokluğuyla imzalamak durumunda dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.