Türkiye ve Irak Savunma Bakanları telefonda görüştü

Türkiye ve Irak Savunma Bakanları telefonda görüştü

.

A+A-

 Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak Savunma Bakanı Cuma Anad ile telefonda görüştü.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Akar ve Anad ikili ve bölgesel savunma ile güvenlik konularında görüş alışverişinde bulundu.

Hulusi Akar, görüşmede, “Türkiye, başta Irak olmak üzere tüm komşularının toprak bütünlüğüne, sınırlarına ve egemenliğine saygı duyuyor, bundan kimsenin şüphesi olmamalı” dedi.

Akar, “Amacımız Irak’ın kuzeyinde yuvalanan ve 40 bin insanımızı katleden ve insanlık suçu işleyen teröristleri etkisiz hale getirmektir” ifadelerini kullandı.

Akar’ın Haftanin’e gelmesi Bağdat’ta rahatsızlık yaratmıştı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 23 Nisan 2021 günü Duhok’un Amedi ilçesi kırsalında bulunan Metina, Zap ve Avaşin-Basyan sınır bölgelerinde de PKK’ye yönelik “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla karadan operasyon başlatmıştı.

Operasyonlar devam ederken Hulusi Akar, 2 Mayıs günü beraberindeki askeri yetkililerle birlikte Şırnak’a gelmiş, oradan helikopterle Uludere’nin (Qileban) Yekmalê köyüne (Yemişli) geçerek sınırın diğer tarafında Haftanin bölgesindenki TSK unsurlarının üslendiği Bilic Tepesi’ne gelmişti.

Irak Dışişleri Bakanlığı ise, 3 Mart günü Hulusi Akar’ın “koordinasyon olmaksızın” Kürdistan Bölgesi topraklarına geçişi nedeniyle Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği Maslahatgüzarını çağırarak protesto notası iletmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.