Türkiye destekli yapılar Rojava’ya seferber ediliyor

Türkiye destekli yapılar Rojava’ya seferber ediliyor

.

A+A-

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) bileşenlerinden ‘Heyet Sairun lil Tahrir’ lideri, Halep’in kuzeyinde heyetin batı bölgesi askeri komutanlığının pazartesi günü olağanüstü bir toplantı yapıldığını ifade etti.

Söz konusu toplantıda, muhalif gruplara bağlı askeri bölgelere karşı en son askeri ve saha gelişmeleri ve SDG konusu ele alındı.

Halep’in kuzeyindeki Türk askeri üsleri ve Türk yanlısı Suriyeli milis gruplar, salı sabahı alarm durumu ilan etti. Kobani yakınlarındaki Tel Kani de dahil Halep’in kuzeydoğusundaki Menbiç ve Kobani yakınlarında Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) ait bölge ve Suriye rejimi güçleriyle ortak diğer alanlara ağır topçu ve roketatarlarla bombardıman başladı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suriye rejimi ve muhalefet arasında uzlaşı sağlanmasına rağmen Suriyeliler, rejim ve Türkiye arasında bir yakınlaşma, muhalefet ile Suriye rejimi arasında ise bir uzlaşma olmayacağına inanıyor.

“Gerçek bir yakınlaşma zor”

Rejim güçlerinden kaçan bir subay olan Albay Mustafa Bakur, “Tarafların birbiri ile yakınlaşmak için ortaya koyduğu şartlara bakıldığında, önümüzdeki günlerde gerçek bir yakınlaşma görmenin zor olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki seçimler öncesinde Rusya ve İran’ın, bazı şartlarından vazgeçmesi amacıyla ‘üzerindeki baskıyı yoğunlaştırmak için’ Türkiye’nin ekonomik ve güvenlik istikrarına olan ihtiyacından yararlanacağını da sözlerine ekledi.

Ayrıca Rusya ve İran’ın, Türkiye’nin güvenlik koordinasyonu için Suriye rejimi ile asgari düzeyde iletişim kanalları açması amacıyla Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullardan fayda sağlayacağını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.