The Times’tan Erdoğan ve yangın analizi: Ülkesinin yanışını uzaktan izliyor

The Times’tan Erdoğan ve yangın analizi: Ülkesinin yanışını uzaktan izliyor

.

A+A-

İngiliz The Times gazetesinin haberinde, Erdoğan'ın felaket bölgesine giderek vatandaşlara çay fırlattığı işlenirken, yaşananların AKP lideri için en büyük test olduğu ifade edildi.

İngiliz The Times gazetesi, Türkiye'deki yangınlar ve son duruma ilişkin kapsamlı bir habere yer verdi. "Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkesinin yanışını uzaktan izliyor" başlıklı haberde, "Gücü halihazırda zayıflayan Erdoğan için, son yaşananlar kendisini kanıtlaması için en büyük test olabilir" ifadeleri kullanılıyor.

Türkiye’nin günlerdir mücadele ettiği orman yangınları dünya medyasının da gündeminden düşmüyor. Verilen can kayıpları, yeterli müdahalede bulunulmaması ve hükümetin felakete yaklaşımıyla ilgili birbiri ardına haberler yapılıyor.

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Times, Türkiye’deki yangınlar ve son duruma ilişkin kapsamlı bir habere yer verdi. Yangının en çok etkilediği bölgelerden Marmaris’e giden gazetenin Türkiye muhabiri Hannah Lucinda Smith imzalı haber, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkesinin yanışını uzaktan seyrediyor” başlığını taşıyor.

'Erdoğan'ın Marmaris'te çay attığı kişiler zorla oraya götürüldü'
'ALEVLER NASIL BU KADAR HIZLI KONTROLDEN ÇIKTI?'

Yetkililerin ve bazı medya organlarının, yangınların başlangıcından PKK’yi sorumlu tuttuğunu yazan Smith, buna karşın Türkiye’nin Güney Avrupa’yı da saran sıcak hava dalgasının etkisi altında olduğunu belirtiyor. Yangındaki asıl sorunun alevlerin nasıl bu kadar hızla kontrolden çıktığı olduğuna dikkat çeken Smith, Turunç’ta rüzgarların her gün yön değiştirdiğini ve bu nedenle alevlerin farklı noktalara ulaştığını aktardı.

THK’YA DİKKAT ÇEKİLDİ: DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA DEVRE DIŞI BIRAKILDI, ERDOĞAN'A YAKIN İSİMLER YERLEŞTİRİLDİ

AKP iktidarı tarafından kayyım atanarak işlevsiz hale getirilen Türk Hava Kurumu’nun (THK) uçaklarının kullanılmamasına da değinen Smith, yangınlarla mücadelede uçakların helikopterlere karşı daha etkili olduğunu ancak THK’daki uçakların ve ekiplerin 2016’daki 15 Temmuz darbe girişiminden sonra devre dışı bırakıldığını, yerlerine de Erdoğan’a yakın isimlerin yerleştirildiği kaydedildi.

Sözcü'nün aktardığı The Times'ın haberinde, yangınlara müdahale etmek için Rusya, Ukrayna, Azerbaycan ve İran’dan olmak üzere 16 uçağın gönderildiği, Ankara’nın Avrupa Birliği’nden de üç uçak gönderilme teklifini kabul ettiği ifade edildi.

‘ERDOĞAN GENÇLİKLE OLAN BAĞINI KAYBETTİ, GENÇLER KÖTÜYE GİDİŞE TANIK OLUYOR’

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın iktidardaki 18. yılında gençlikle olan bağını kaybettiği belirtilen haberde, Erdoğan’dan önceki dönemi bilmeyen gençlere Türkiye’nin ne kadar kötü şartlar altında olduğunu anlattığı aktarıldı. Ancak gençlerin mevcut şartlarda ülkenin ekonomik, sosyal ve çevresel olarak günden güne kötüye gidişine tanık olduğu belirtildi.

‘ERDOĞAN FELAKET BÖLGESİNE GİDİP VATANDAŞLARA ÇAY ATTI’

Erdoğan’ın felaket bölgesine giderek vatandaşlara çay attığını ifade eden Smith, araştırma şirketi Türkiye Raporu’nun direktörü Can Selcuki’nin görüşlerine de yer verdi. Selcuki yaşanan gelişmelere ilişkin Smith’e yaptığı açıklamada, “Yaşananlar sonrası kamuoyu görüşünün nasıl olacağını konuşmak için çok erken ancak görüntü şu an için korkunç” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.