Suruç katliamı’nı konu edinen belgeselinin galası Amed de

Suruç katliamı’nı konu edinen belgeselinin galası Amed de

Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anlatan “Gitmek” belgeselinin galası, Diyarbakır'da yapılacak

A+A-

Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anlatan “Gitmek” belgeselinin galası, Diyarbakır'da yapılacak. Galaya, 5 Haziran İstasyon Meydanı, 10 Ekim Ankara Gar ve Suruç katliamlarında yaralananlar ile aileleri katılacak. 
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin "Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz" şiarıyla başlattığı kampanya kapsamında Türkiye'nin birçok yerinden yüzlerce kişi, 20 Temmuz 2015’te Urfa’nın Suruç ilçesinde buluştu. Savaşın yarattığı tahribat ve yıkımın izlerini silmek ve orda bulunan çocuklara umut olmak amacıyla Rojava’nın Kobani kentine gitmek için Suruç'ta bulunan Amara Kültür Merkezinde toplanan gençlere dönük DAİŞ'in üstlendiği saldırı sonucunda 33 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı.
 
BELGESEL ÇEKİLDİ
 
Katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ve katliam sırasında orada bulunanlarla yapılan görüşmelerden çekilen "Gitmek" adlı belgesel gösterim aşamasına geldi. Suruç Aileleri İnisiyatifi ve Barış Anneleri öncülüğünde yapılan ve yönetmenliğini Mustafa Emin Büyükcoşkun'un üstlendiği Gitmek belgeselinin galası, 29 Haziran’da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. 
 
YARALANANLAR GALAYA KATILACAK
 
Galaya, 5 Haziran Katliamı’nda yaralananlar, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda yaralananlar ve Suruç Katliamı’nda yaralananlar ile yaşamını yitirenlerin aileleri katılacak.
 
.
 
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.