Suruç ailelerinden Şenyaşar ailesine ziyaret

Suruç ailelerinden Şenyaşar ailesine ziyaret

.

A+A-

Suruç katliamında yakınlarını kaybeden aileler, Urfa Adliyesi önünde adalet arayışını sürdüren Şenyaşar ailesine destek ziyaretinde bulundu. 

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti destek ziyaretleri ile 347’nci gününde devam ediyor. Suruç Katliamı’na ilişkin firari sanıklar Deniz Büyükçelebi ve İlhami Bali yönünden devam eden yargılama için Urfa’da bulunan ve aralarında, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eş Genel Başkanı Okan Danacı, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran’ın da yer aldığı Suruç aileleri, Adalet Nöbeti’ne sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret etti.

Aile “Şenyaşar ailesi adalet köşesinde” ellerinde sadece adalet istiyoruz yazılı döviz ile heyeti karşıladı. Ziyarette heyet adına konuşan, Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren Çağdaş Aydın’ın babası Fethi Aydın, duruşma içim Urfa’da olduklarını belirterek “Adalet mücadelesini sürüden Şenyaşar ailesini ziyaret ettik. Şenyaşar ailesinin mücadelesini destekliyoruz. Onuru bir mücadele veriyorlar. Acılarını yüreklerine gömerek mücadeleye devam ediyorlar. Bizde o acılarına bir nebze de olsa destek sunmak için buradayız. Suruç için adalet Şenyaşar için adalet diyoruz” ifadelerini kullandı.

Ardından söz alan Ferit Şenyaşar, adalet mücadelesinin “Zülüm” altında devam ettiğini belirterek “Nöbetimiz 347 günü geride bıraktı. Bin yılda geçse biz bu talep ve nöbetimizden vazgeçmeyeceğiz. Suruç Aileleri katledilen yakınları için adalet arıyor. Türkiye’de ki bütün krizlerin kaynağı adaletsizliktir. Şenyaşar ailesi için adalet, Suruç için adalet, herkes için adalet” şeklinde konuştu.

Heyet aile ile birlikte bir süre Adalet Nöbeti tuttuktan sonra Urfa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmaya katılmak için adliye binasına geçti.

 

/MA/

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.