Suriye Muhalefet Başkanı: Kürtlerle birlikte yaşadık, birlikte kan döktük!

Suriye Muhalefet Başkanı: Kürtlerle birlikte yaşadık, birlikte kan döktük!

.

A+A-

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ile bir görüşme gerçekleştirdikten sonra bugün Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’e gelecek olan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Nasır Hariri, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Nasır Hariri basın toplantısında, “Başkan Mesud Barzani ile bir araya gelerek Suriye ve Özerk Yönetim bölgelerinin durumunu değerlendireceğiz” ifadesini kullandı.

Gazetecilerin, daha önce sosyal medyada gündeme gelen ve Hariri’ye atfedilen Kürtçe ile ilgili sözlerine ilişkin sorusuna Hariri, Kürtçe karşıtı hiçbir açıklamasının olmadığını ve Kürtlerin ana dilde eğitim alma hakkının olduğunu belirtti.

Hariri açıklamasının devamında Kürtlerin tüm haklarını desteklerini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Herkes gibi sosyal medya üzerinden açıklamalar yapmam. Sosyal medya etkinlik, ilişkiler ve düşünce açıklamaları çok önemli. Bu iddialar da olduğu gibi olumsuz tarafları da var. Kürt kardeşlerimizle güçlü bir ilişki ve ortaklığımız var. Kürt kardeşlerimiz Suriye’nin bir parçası. Birlikte yaşadık, birlikte çalıştık ve kan döktük. Bundan dolayı Kürtçe ana dilde eğitim de olmak üzere bütün haklarını destekliyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.