Süper Lig’in Kürt Gol Kralı: Umut Dilan Bozok

Süper Lig’in Kürt Gol Kralı: Umut Dilan Bozok

.

A+A-

Türkiye Süper Futbol Ligi’nde 2021 – 22 sezonu tamamlandı. Trabzonspor şampiyon olurken, ligin gol kralı da Kasımpaşaspor’un golcüsü Kürt futbolcu Umut Dilan Bozok oldu.

     Türkiye Süper Futbol Ligi’nde 2021 – 22 sezonu tamamlandı. 20 takımın mücadele ettiği ve 38 hafta süren zorlu maratonda Trabzonspor şampiyon olurken, ligin gol kralı da Kasımpaşaspor’un golcüsü Kürt futbolcu Umut Dilan Bozok oldu.

     Kürt yıldız Umut Dilan Bozok, attığı 20 golle gol kralı oldu. Umut Dilan’ı 18’er golle Atakaş Hatayspor’dan Faslı futbolcu Eyyûb el- Kaabî ve Adana Demirspor’dan Gana asıllı İtalyan futbolcu Mario Barwuah Balotelli ve 16 golle Çaykur Rizespor’dan Fin futbolcu Joel Julius Ilmari Pohjanpalo izledi.

     Süper Lig’in yeni gol kralı Umut Dilan Bozok, Fransa doğumlu ve Türkiye Millî Takımı oyuncusu. Yozgat ilimizden Avrupa’ya giden Kürt bir ailenin çocuğu olarak 19 Eylül 1996 tarihinde Fransa’nın Moselle ilinin Metz ilçesine bağlı ve tam Almanya sınırındaki Saint-Avold köyünde doğdu.

     Çocuk yaşta Saint-Avold takımında futbola başlayan Umut Dilan, daha sonra FC Metz takımının genç takımına alındı. Profesyonel futbol kariyeri boyunca sırasıyla hepsi de Fransa takımları olan FC Metz (2014 – 16), GS Consolat (2016 – 17), Olimpique Nîmes (2017 – 19), FC Lorient (2019 – 21) ve ES Troyes AC (2019) formalarını terlettikten sonra 2021 – 22 sezonunda Türkiye’nin Kasımpaşaspor takımında kiralık olarak oynadı. Umut Dilan Bozok, bu son sezonunda Türkiye’de kariyer patlaması yaşayarak Süper Lig’de 20 golle gol kralı oldu.

SEDİYANİ HABER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.