SOHR: 28 Türkiye destekli Suriyeli savaşçı Ermenistan ordusu tarafından öldürüldü

SOHR: 28 Türkiye destekli Suriyeli savaşçı Ermenistan ordusu tarafından öldürüldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, en az 28 Türkiye yanlısı Suriyeli savaşçının Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ’da yaşanan çatışmalarda hayatını kaybettiğini bildirdi.

A+A-

Londra merkezli Gözlemevi ölenlerin Türkiye'nin "geçen haftadan bu yana Azerbaycan safında savaşması için Dağlık Karabağ'a gönderdiği 850'yi aşkın Suriyeli savaşçı arasında bulunduğunu" iddia etti.

Gözlemevi müdürü Rami Abdul-Rahman basın açıklamasında, "Ermenistan ile çatışmalar başladığından bu yana Dağlık Karabağ'da Azerbaycan güçlerinin saflarında savaşırken Ankara'ya bağlı en az 28 Suriyeli militan öldürüldü" dedi.

Fransız haber ajansı AFP, çatışmalarda ölen üç Suriyeli savaşçının akrabalarının kayıpları teyit ettiğini, sosyal medyada da çatışmalarda ölen dört savaşçıya ait fotoğrafların paylaşıldığını bildirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi daha önce Türkiye'nin Suriye'den çektiği 300 dolayında paralı askeri Dağlık Karabağ'a gönderdiği iddiasında bulunmuş, çoğu "Sultan Murad" ve "El-Emşad" fraksiyonlarından oluşan Türkiye destekli 300'den fazla savaşçının Afrin'den Dağlık Karabağ'a taşındığını öne sürmüştü.

Bu iddialar Türkiye ve Azerbaycan tarafından yalanlanmıştı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise Cuma günü yaptığı açıklamada, ‘’Türk ordusu, Azerbaycan güçlerinin Dağlık Karabağ çevresindeki Ermenilere yönelik saldırısını doğrudan yönetiyor" demişti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.