SMDK: Afrin'de Sivil ölümler araştırılmalı

SMDK: Afrin'de Sivil ölümler araştırılmalı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Komisyonu (SMDK), Arapça olarak yayımladığı bir açıklamayla Afrin operasyonuna bağlı olarak ölümlerle ilgili araştırma komisyonu kurulmasını kararlaştırdı.

A+A-

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Komisyonu (SMDK), Arapça olarak yayımladığı bir açıklamayla Afrin operasyonuna bağlı olarak ölümlerle ilgili araştırma komisyonu kurulmasını kararlaştırdı. Buna bazı ÖSO gruplarından itiraz gelirken, Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tarık Sülo da Türkmen üyeleri yönetimden çekilmeye çağırdı.

SMDK’nin diğer açıklamalarının aksine bu defa açıklama İngilizce ve Türkçesi internet sayfasında yayımlanmazken, bölgedeki silahlı grupların ölü bedenleri üzerinde oynandığı, tahrip edildiği, bölgede halkın mallarının çalındığı, insanların etnik ve dini hassasiyetlerine hakaret edildiği iddialarıyla, bu hak ihlallerini araştırmak üzere komisyonun kurulduğu söylendi.

Bu duyuruda doğrudan TSK ve ÖSO’nun adı yer almadı. Ancak Cumhuriyet’e konuşan Sülo, “Bölgede 2 silahlı grup var. Bu duyuru TSK ve ÖSO’yu zan altında bırakıyor. Ya bu açıklama geri çekilsin, ya da özür dilensin. Bu adımları atmıyorlarsa yönetimde bulunan başkan yardımcısı dahil 3 Türkmeni yönetimden çekilmeye istifa etmeye, çağırıyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.