Şırnaklı kadın girişimci kendi markasıyla menengiç kahvesi üretiyor

Şırnaklı kadın girişimci kendi markasıyla menengiç kahvesi üretiyor

.

A+A-

Şırnak’ın Gundikê Melî (Balveren) beldesinde yaşayan Hayal Erkan, kendi ürettiği menengiç kahvesini il geneline satıyor. “Darıstan” isimli markanın sahibi Erkan, basit yöntemlerle başladığı işi daha da büyütmenin hayallerini kuruyor.

Şırnaklı 5 çocuk annesi Hayal Erkan (40), kömür ocağında çalışan eşinin geçirdiği kaza sonrası menengiç kahvesi yaparak geçimlerini sağlamaya başladı.

Hayal Erkan, Şırnak’ta kendi markası ile kahve üreten ilk kadın girişimci oldu. “Darıstan” menengiç kahvelerinin sahibi Erkan’ın işe başlama hikayesi ise çok ilginç. İlk önce kendisi için kahve hazırlayan Erkan, daha sonra misafirlerine ikram etmiş. Kahvesi beğenilen Erkan, bu defa da üretip satmaya karar vermiş. Böylece tuttuğu iş yerinde makina ile üretime başlamış.

Rûdaw’a konuşan Hayal Erkan, “Önce beşti, sonr aon oldu. Derken 20, 40 ve şimdi de artık tonlarca üretmek istiyoruz. Eskiden kendimiz satıyorduk ama şimdi dükkanlara veriyoruz. Böylece isteyen herkese ulaştırıyoruz. Şimdi Şırnak’ta hemen her dükkanda var. İsteyen götürebilir” dedi.

Eşini de yanına alan Erkan, şimdi artık Şırnak dışına da menengiç kahvelerinden göndermeyi planlıyor.

Hayal Erkan’ın eşi Abdi Erkan da, “Kahveyi piyasaya çıkarıp sattık. Şimdi onun sayesinde ekmek yiyoruz. Bu dördüncü yıl oldu. İşimizi daha çok büyütmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Hayal Erkan 5 çocuğunu kahveden elde ettiği gelirle okutuyor. Bölgede kendi markası ile kahve üreten ilk kadın olan Erkan, çevreden de olumlu tepki aldığını söyledi.

Erkan, “Şimdi artık sokakta yürürken beni görenler tanıdığını söylüyor. Şimdiye kadar Hayal’dim ama şimdi artık Darıstan kahvenin sahibi Hayal’im. Birçok kadın facebook ve instagramda paylaşım yapıyor. Teşekkür ediyor alkışlıyorlar. Kadınlar için örnek olduğumu söylüyorlar. Ben de mutlu oluyorum, Onlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Şırnaklı girişimci şimdilik kahvelerinden Silopi, Cizre, İdil, Uludere ilçeleri ile Batman’a gönderiyor. Ancak hayali bu sınırların da dışına çıkmak. (Rûdaw)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.