Silah Kız Kardeşleri New York’ta izleyiciyle buluştu

Silah Kız Kardeşleri New York’ta izleyiciyle buluştu

Kürt kadın savaşçılarının IŞİD ile mücadelesinden esinlenerek çekilen “Silah Kız Kardeşleri” filmi dün akşam saat 19:00’da New York’ta izleyiciyle buluştu.

A+A-

Haber Merkezi- Fransız yönetmen Caroline Fourest'in yönettiği filmde, Kenza ve Yael adındaki iki Fransız kadının IŞİD'e karşı savaşmak için Kürt kadın savaşçıların saflarına katılımını ve burada IŞİD'in elinden kurtulan Ezidi kadın Zara ile tanışmasını konu alıyor.

Filmin New York’taki gösterime katılan Casandra Alnont, Rûdaw’a verdiği demeçte, “Bu filmi izledikten sonra ölene kadar Kürtleri destekleyeceğim” dedi.

Rudaw'ın aktardığına göre“Silah Kız Kardeşleri” filminin ABD’deki medya sponsorluğunu Rûdaw Medya Grubu ve JFK Organizasyonu tarafından üstlenildi.

Filme Amerikalıların oldukça yoğun ilgi gösterdiği belirtilen haberde, "izleyicilerin filmi izlerken Kürt kadınlarının mücadelesine yoğun duygularla izleyip, gözyaşlarına hakim olmadıkları" kaydedildi.

ABD’de ilk kez gösterime giren filmi, ünlü yazar Bernard Henry Levy, milyader Tomas Kaplan, Charles Rose’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda tanınmış ismin birlikte izlediği ifade ediliyor.

Caroline Fourest, yüzyıllar boyunca, siyaset ve devletlerin Kürtleri daha iyi yönetmek ve bölmek için çabaladığını belirterek, filmin kurgulanarak, onları bir araya getirebileceği fikrini sevdiğini söyledi.

Yönetmen Carolina Forest, filmin IŞİD savaşını ne denli yansıttığı sorusuna ise, “Filmdeki cesaretli karekterler insanları hayrete düşürüyor. Film yaşanan olayı gerçek ve doğrudan yansıtıyor” yanıtını verdi.

Rojhılat’tan PAK partisi, Ezidi kadın ve Rojava’daki YPJ savaşçıları da dahil olmak üzere, birçok Kürt kadın savaşçı da filmde rol aldı.

Caroline Fourest, filmin üç yıllık bir çalışmanın ürünü ve “gerçeklikten esinlenmiş bir hayal ürünü” olarak tanımlıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.