SHOR: Karabağ’da, SMO'ya bağlı El Hamza grubunun lideri öldürüldü

SHOR: Karabağ’da, SMO'ya bağlı El Hamza grubunun lideri öldürüldü

SHOR: Karabağ’da, SMO'ya bağlı El Hamza grubunun lideri öldürüldü

A+A-

Dağlık Karabağ’da Türkiye destekli Suriye muhalefetine bağlı silahlı güçlerden 18 milis ve El Hamza grubunun liderinin  öldürüldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ’da süren savaşta Türkiye’nin desteklediği Suriye muhalefetine bağlı silahlı gruplardan 18 milisin öldürüldüğünü aktardı.

Gözlemevi, öldürülen silahlı kişilerin içerisinde Suriye Milli Ordusu’na (eski adıyla Özgür Suriye Ordusu ÖSO) bağlı El Hamza grubunun liderinin de olduğunu açıkladı.

Gözlemevi ayrıca, Dağlık Karabağ’da şimdiye kadar en az 188 Suriyeli milisin öldürüldüğünü, bunlardan 123’ünün cesedinin Suriye’ye götürüldüğünü belirtti.

Daha önce yapılan açıklamalara göre, çatışmaların başından bu yana bin 500 Suriyeli milis Dağlık Karabağ’a geçti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da daha önce yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinden binlerce terörist ve paralı askeri bölgeye taşıyarak askeri olarak Azerbaycan'ın yanında yer aldığını" söylemişti.

27 Eylül’de Azerbaycan ile Ermenistan arasında başlayan çatışmalarla birlikte Türkiye, açık bir şekilde Azerbaycan’ı desteklediğini açıklarken, Suriyeli silahlı grupların bölgeye sevk edildiği iddialarını reddetmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.