Sağlık durumu kötüleşen Gergerlioğlu yoğun bakıma alındı, anjiyo olacak

Sağlık durumu kötüleşen Gergerlioğlu yoğun bakıma alındı, anjiyo olacak

.

A+A-

 

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, evinden yaka paça gözaltına alınarak adliyeye götürüldü. Saatlerce adliyede bekletilen Gergerlioğlu'nun kalp ile göğüs ağrısı şikayeti yaşadığı ve anjiyo olacağı belirtildi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu, babasının anjiyo olacağını, tansiyonunun yüksek olmasından dolayı yoğun bakıma alındığını yazdı.

Babamın anjiyosu yapıldı. Tansiyonunun yüksek olmasından dolayı yoğun bakıma alındı.

— Salih Gergerlioğlu (@salihro) April 2, 2021

Gergerlioğlu'nun hastaneden önce cezaevine götürüldüğü, ardından Ankara Şehir Hastanesi'ne getirildiği öğrenildi. Sedyeyle hastaneye getirilen Gergerlioğlu, bu durumu kendisi aktardı:

Ankara Şehir hastanesine getirildi. pic.twitter.com/vSvs2V1knQ

— Av.Bişar Abdi Alınak (@avBisarAlinak) April 2, 2021

Anayasa Mahkemesi, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle yapılan başvuruyu yetkisizlik gerekçesiyle reddetmişti. 

Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, sosyal medya hesabı üzerinden “Babamı tutuklamaya geldiler” şeklinde bir paylaşım yaptı. 

Babamı tutuklamaya geldiler.

— Salih Gergerlioğlu (@salihro) April 2, 2021

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kesinleşmiş yargı cezası nedeniyle teslim olması yönündeki 10 günlük süresinin dolmasının ardından polis, Gergerlioğlu’nu evinde gözaltına aldı.

Polislerin geldiği sırada Artı Tv'ye bağlanan Gergerlioğlu, şunları söyledi:

"Kapıda şu anda acele etmemi istiyorlar ama halkıma şunu söyleyeyim; bu zulüm bir gün mutlaka biter. Şunu bilsinler ki bu ülkenin barış umutlarını yok etmeye çalışıyorlar. Biz doğru şeyler söylediğimiz ve halkımızın vekili olduğumuz için cezalandırılıyoruz. Ben bu halkın onurunu ayaklar altına aldırmadım aldırmama da ama mücadele edeceğiz ve bir gün mutlaka geri döneceğiz. Dönmesem de, ben cezaevinde olsam da bu halkın vekiliyim. Bu hikaye burada bitmez, bu zulüm böyle devam etmez. Meclis'te söylediğim sözü tekrarlayayım: Direnmek, yaşamaktır."

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Bu hikaye burada bitmez, bu zulüm böyle devam edemez. Direnmek yaşamaktır!#Canlı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.