Sağlık Bakanlığı'ndan savaş karşıtı TTB'ye dava!

Sağlık Bakanlığı'ndan savaş karşıtı TTB'ye dava!

Sağlık Bakanlığı, 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' başlıklı açıklamasıyla barış çağrısı yapan Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) dava açtı.

A+A-

Sağlık Bakanlığı, Afrin'e başlatılan askeri operasyona ilişkin 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' başlıklı bildirisiyle barış çağrısı yapan Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) Merkez Konseyi'nin görevden alınması talebiyle Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. 

Davaya ilişkin Bakanlığın sitesinde yer alan açıklamada "Türk Tabipleri Birliği, 6023 sayılı Kanuna göre hekimler arasında mesleki deontolojiyi güçlendirmek, meslek mensuplarının hak ve yararlarını korumak amacıyla kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.

6023 sayılı Türk Tabipler Birliği Kanunu’nun ek 2’nci maddesi, Birliğin amaçları dışında faaliyet göstermesini yasaklamıştır. Bu maddede, yasağa aykırı hareket edilmesi hâlinde sorumlu organların görevlerine son verilmek üzere Sağlık Bakanlığı’nın veya bulundukları yer Cumhuriyet Başsavcılığı’nın istemi üzerine dava açılması gerektiği hükmü yer almaktadır.

Sağlık Bakanlığı da, Türk Tabipleri Birliği Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nin görevden alınması için Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde dava açmıştır" denildi.

TTB NE DEMİŞTİ?

TTB, Afrin operasyonuna dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

"Biz hekimler uyarıyoruz:

Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur.

Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir.

Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz.

Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır.

Savaşa hayır, barış hemen şimdi!"

ERDOĞAN, 'TERÖRİST SEVİCİLER' İFADESİYLE HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Bu açıklama sonrası Erdoğan, Türk Tabipleri Birliği’ni “Terörist seviciler” ifadesiyle hedef gösterdi. Erdoğan konu hakkındaki sözleri şöyle:

"Bazı kesimler bunu iyi duysunlar. Bugün operasyonun 7. günü. 343 terörist etkisiz hale getirildi. Bunlar tespit edilenler. Bundan rahatsız olan, sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim savaşa hayır diye kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin bugüne kadar barışa evet dediklerini duymadık. Bunlar bugüne kadar güneydoğuda, doğuda, vatandaşlarım şehit edildi. İçeride olan terör uygulayıcılarına yönelik en ufak açıklama duyduk mu? Duymadık. Bunlar bu işin içindeler. Kandil'e kadar gidip, ondan sonra yazdıkları kitaplarla kendilerine kaynak temin etmeye çalışanların teröristlerin karşısında dikildiklerini duymadık. PYD, YPG, DEAŞ, PKK, bütün bu terör örgütlerinin yapmış olduğu taciz hareketlerine karşı bizim uluslararası hukuktan doğan haklarımızı hazmedemeyen bu sözde kişiler veya dernek kusura bakmasınlar. Attığımız adım kararlı bir adımdır." 

Polis tarafından basılan TTB Genel Merkez binası önüne desteğe gelenlere saldırı ve gözaltı: "Al o karıyı al":

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.