Piyasalarda kur krizi: Birçok ürünün satışı durduruldu

Piyasalarda kur krizi: Birçok ürünün satışı durduruldu

.

A+A-

Dolar başta olmak üzere dövizde yaşanan sert yükseliş piyasaları vurdu. Gübre ve zirai ilaç şirketlerinde satışlar durdu. Bazı gıda şirketleri de satış ve siparişleri durdurduklarını açıkladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kabine toplantısı sonrası düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını yinelemesi sonrası Dolar/TL yükselişini sürdürüyor.  

Erdoğan düşük faizlere ilişkin, "Bu politika ile biz ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, nasıl yaptığımızı hangi risklerle karşı karşıya bulunduğumuzu, sonunda ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz" derken, süreci "ekonomik kurtuluş savaşı" olarak nitelemişti.

Kurda yaşanan sert yükselişlerin ardından tarımsal girdi fiyatları hızla artmaya başladı. 

Bloomberght’de İrfan Donat’ın haberine göre, gübre ve zirai ilaç şirketleri, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki bayilerine "satışlarımız geçici olarak durdurulmuştur" şeklinde genel duyuru ilanı göndermeye başladı.

'HAMMADDEYE ERİŞİM SIKINTILARI YAŞIYORUZ'

İsminin açıklanmasını istemeyen bazı gübre ve zirai ilaç şirketlerinin yöneticileri, satışların durdurulmasına gerekçe olarak, "Kurdaki yukarı yönlü sert yükselişler hammadde fiyatlarımızı da yukarı çekiyor. Artık fiyat belirleyemiyoruz. Sattığımız ürünün yerine mal koymakta zorlanıyoruz. Hammaddeye erişim sıkıntıları yaşıyoruz. O yüzden geçici süre satışları durdurmak zorunda kalıyoruz" diyorlar.

KURUKAHVECİ MEHMET EFENDİ: SİPARİŞLERİMİZ DURDURULDU

Bu arada Kurukahveci Mehmet Efendi şirketinden siparişlerin geçici olarak durdurulduğu açıklandı. 

Şirketin İstanbul Bölge Sorumlusu Ezgi Bandak imzalı açıklamada "Bildireceğimiz bir sonraki tarihe kadar, siparişlerimiz durdurulmuştur" denildi. (EKONOMİ SERVİSİ)

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.