Peşmerge Güçleri, kimyasal saldırılara karşı eğitiliyor

Peşmerge Güçleri, kimyasal saldırılara karşı eğitiliyor

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı’na bağlı kara kuvvetleri güçleri kimyasal saldırılara karşı 2 aylık özel bir eğitim almaya başladılar.

Kimyasal saldırılara karşı eğitime ilişkin bugün bir açıklama yayımlayan Peşmerge Bakanlığı şu bilgileri paylaştı: “Siriye Kimyasal Eğitim Merkezi 2 aylık eğitim devresi başlattı. Bu eğitim devresine Peşmerge Bakanlığı’na bağlı bütün piyade güçleri katılacak ve kimyasal saldırılara karşı eğitim alacaklar.”

Açıklamanın devamında şunlara yer verildi: “Eğitim devresi 01.02.2022 tarihinde başlatıldı ve 30.03.2022 tarihine kadar devam edecektir. Eğitimi bu konularda en üst düzeyde bilgi ve birikime sahip uzman eğitmenler yürütüyorlar.”

Eğitime katılan ve başarıyla bu devreyi tamamlayan Peşmergelere diploma verildiğine dikkat çekilen açıklamanın sonunda, bu başarılı Peşmergelerin ileride gerektiğinde hem bulundukları askeri güçleri hem de halkımızı bilinçli bir şekilde koruma tecrübesine sahip olacakları ve bu konuda elde ettikleri tecrübeleri birlikte görev yürüttükleri Peşmergelere de sunacakları dile getirildi.

Basnews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.