"PAK Parti Meclisi Üyesi Arkadaşımız Mehmet Ermiş’e Verilen  25 Aylık Hapis Cezasını Protesto Ediyoruz"

"PAK Parti Meclisi Üyesi Arkadaşımız Mehmet Ermiş’e Verilen 25 Aylık Hapis Cezasını Protesto Ediyoruz"

14 Şubat'ta sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek İzmir'de gözaltına alınan PAK PM Üyesi Mehmet Ermiş, 5 aylık tutukluluğuun ardından 25 aylık hapis cezasına çarptırıldı. PAK'tan kınama geldi.

A+A-

PAK Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ermiş 14 Şubat'ta İzmir'de sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınmış, 9 gün gözaltında tutulduktan sonra çıkarıldığı mahkeme tutukluluğuna hükmetmişti.

Ermiş, 5 ay sonra, 19 Temmuz'da çıkarıldığı mahkeme tarafından 25 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Konuyla ilgili Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Basın ve İletişim Bürosu'ndan yayımlanan mesajda ifade özgürlüğüne değinilerek, Ermiş'e verilen ceza kınandı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"PAK Parti Meclisi Üyesi Arkadaşımız Mehmet Ermiş’e Verilen  25 Aylık Hapis Cezasını Protesto Ediyoruz

PAK Parti Meclisi üyesi arkadaşımız Mehmet Ermiş, sosyal medyada  2013,2014,2015,2016 yıllarında yapmış olduğu bazı paylaşımlar gerekçe gösterilerek, 14 Şubat 2018 günü sabah 05.00’de İzmir’de, evinden gözaltına alındı. Mehmet Ermiş 9 gün gözaltında tutulduktan sonra,mahkemeye çıkarıldı ve mahkemece tutuklandı.

Mehmet Ermiş 5 ay, 5 gün İzmir’de cezaevinde kaldıktan sonra, 19 Temmuz 2018 günü çıkarıldığı mahkemece 25 ay hapis cezasına çarptırıldı ve yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi.

Bütünüyle düşünce özgürlüğü kapsamında olan arkadaşımızın sosyal medyadaki kimi paylaşımları gerekçe gösterilerek Mahkemece verilen  bu hapis cezası kararı  Sayın Ermiş şahsında halkımıza tahammülsüzlüğün yeni bir örneğini  ifade etmektedir.

Barışçıl, demokratik ve bütünüyle düşünce özgürlügü çerçevesinde dile getirilen fikirlerin yasaklanmasının, cezalandırılmasının çözüm olmadığı artık kavranmalıdır. Bugün binlerce insan 'suç'suz yere sorgulanmakta, koğuşturulmakta ve Sn. Ermiş örneğinde olduğu gibi yargılanıp çeşitli cezalara çarptırılmaktadır. 

Bu tehlikeli gidişe dur demek için,  sorunların barışçıl yollarla çözümü için, gerekli demokratik ortamın yaratılması için bütün kamuoyunu daha duyarlı olmaya çağırırken, Mahkemenin bu kararını protesto ediyor ve  Sn. Ermiş ve ailesine tekrar geçmiş olsun diyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.