Öğrencilerin Taksim’deki Enes Kara protestosuna polis saldırısı

Öğrencilerin Taksim’deki Enes Kara protestosuna polis saldırısı

.

A+A-

Cemaat yurdunda inanç dayatmasına boyun eğmediği için uğradığı baskıyı hayatına son vererek protesto eden 20 yaşındaki Enes Kara'nın anısına Taksim'de toplanan öğrencilere polis saldırdı. Gençler eziyet edilerek ters kelepçeyle göz altına alındı. Yerlerde sürüklendi.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın, cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan ve gelecek kaygısından dolayı yaşamına son vermesi Türkiye'nin gündemine oturdu.

Enes Kara'nın aile baskısıyla kaldığı cemaat yurdunda intihara sürüklenmesini Taksim'de protesto eden gençlik örgütleri ve üniversite öğrencilerine polis saldırdı.

Kara'nın hayatına son vermesinin ardından öğrencileri baskı altına alan tarikat ve cemaat yurtlarının kapatılması yönünde çağrılar yapılmış ve öğrenci yurtları sorunu yeniden ülke gündemine oturmuştu. Ülke genelinde tarikat ve cemaatlere tepkiler gerek sokakta gerekse de sosyal medyada çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Cumhuriyet'te yayınlanan habere göre; Gençlik örgütlerinin, "Barınamıyoruz Hareketi" ve "Yurtsuzlar"ın yanı sıra çeşitli üniversite dayanışmalarının çağrısıyla, Enes Kara için İstanbul, Taksim'de yapılacağı duyurulan gösteri İstanbul Valiliği ve Beyoğlu Kaymakamlığı'nca yasaklandı. Üniversite öğrencileri, Taksim'de İstiklal Caddesi'ne açılan Büyük Parmakkapı Sokak'ta buluşarak Tünel'e yürüyüşe geçerken polisin şiddetli saldırısıyla karşılaştı.

Polis, Enes Kara için Taksim'de toplanan öğrencilerin basın açıklaması okumasına izin vermedi. Öğrenciler müdahaleler ve gözaltına rağmen İstiklal Caddesi'nde "Enes Kara vicdanımızdır" sloganıyla yürürken ikinci kez, daha şiddetli bir polis saldırısıyla karşılaştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.