Necmettin Kerim'in tutuklandığı iddialarına açıklama geldi!

Necmettin Kerim'in tutuklandığı iddialarına açıklama geldi!

Bağdat hükümeti tarafından görevden uzaklaştırılan Kerkük Valisi Necmeddin Kerim’in Basın Ofisi, Kerim’in İnterpol tarafından Beyrut’ta tutuklandığına ilişkin basında yer alan haberlerin doğruyu yansıtmadığını açıkladı.

A+A-

Dün gece bazı Arap ve Kürt medya organlarında Necmeddin Kerim’in Lübnan’ın başkenti Bayerut’taki havaalanında İnterpol tarafından tutuklandığı iddia edilmişti.

Konu hakkında Kerim’in Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Bu iddialar karalama ve vatandaşları yanıltmaya yönelik haberlerdir. Halkın dikkatini Kerkük’te bugün yaşanan durumdan uzaklaştırmayı amaçlamaktadır” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Dr. Necmeddin Kerim rutin diplomatic çalışmaları kapsamında yurt dışında bulunmaktadır ve önümüzdeki hafta Kürdistan’a dönecektir” ifadelerine yer verildi.

Necmeddin Kerim 16 Ekim 2017’de Irak ordusu ile Heşdi Şabi’nin İran desteğiyle Kerkük’e saldırmasından sonra Kürdistan Bölgesi’ndeki bağımsızlık referandumunu destek verdiği ve Kerkük İl Meclis binasında Kürdistan bayrağını göndere çektiği gerekçesiyle Irak hükümeti tarafından göreden uzaklaştırılmıştı.

Kerim’in yerine Sünni Arap Rakan Cuburi bu göreve getirilmişti. Ancak Kürdistan Bölgesi hükümeti, Cuburi’yi tanımadığını açıklayarak kentteki durumun normalleştirilmesini ve yeni bir vali seçilmesini istemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.