Neçirvan Barzani ABD’li generalle görüştü

Neçirvan Barzani ABD’li generalle görüştü

Başkan Neçirvan Barzani tarafından yeni hükümet kabinesini kurmakla görevlendirilen Mesrur Barzani, ABD’li General Patrick Roberson’u kabul etti.

A+A-


Başkan Neçirvan Barzani tarafından yeni hükümet kabinesini kurmakla görevlendirilen Mesrur Barzani, ABD’li General Patrick Roberson’u kabul etti.
 
Müsteşarlık’tan yapılan açıklamaya göre, Kürdistan Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani, bugün görev süresinin sona ermesinden dolayı Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret eden Irak ve Suriye Özel Operasyonlar Ortak Grubu Komutanı General Patrick Roberson ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.
 
Bölgenin mevcut durumunun ele alındığı görüşmede ayrıca, Kürdistan Bölgesi ve IŞİD’le Mücadele’de Uluslararası Koalisyon Güçleri arasındaki koordinasyona değinildi.
 
General Patrick Roberson, gösterdiği dayanışmadan dolayı Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne teşekkür ederek, komutanlık görevini üstlenecek olan General Erik Heels’i tanıttı.
 
Roberson, taraflar arasında dayanışmanın sürmesi temennisinde bulundu.
 
Terör faaliyetlerinin tekrar gündeme geldiğine dikkat çekilen görüşmede, IŞİD’in kalan unsurlarının Irak ve Suriye’de tehdit olmaya devam ettiği kaydedildi.
 
Mesrur Barzani de, iki komutana yeni görevlerinde başarılar dileyerek, kazanımların korunması, huzurun sağlanması ve IŞİD’in faaliyetlerinin engellenmesinde önemli bir faktör olmasından dolayı Kürdistan Bölgesi ve Uluslararası Koalisyon Güçleri arasındaki koordinasyonun devam etmesi gerektiğini vurguladı.
 
Görüşmede ayrıca, taraflar Suriye’den devam eden çatışmalar ve siyasi çözüm yollarına dair görüş alışverişinde bulunuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.