Mezopotamya Kitap Fuarı hazırlıkları başladı

Mezopotamya Kitap Fuarı hazırlıkları başladı

.

A+A-

Diyarbakır’da düzenlenen kitap fuarı bu yıl ilk kez Mezopotamya Kitap Fuarı adıyla gerçekleştirilecek. 

Diyarbakır Fuarcılık A.Ş. (DİFAŞ) ve ALZ Grup tarafından 2-10 Ekim 2021 tarihlerinde Diyarbakır’da düzenlenecek olan “Mezopotamya Kitap Fuarı”nın çalışmaları başladı. Kitap fuarı için oluşturulan “Danışma Kurulu” üyeleri, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda (DTSO) bir araya geldi. Danışma Kurulu üyeleri Mezopotamya’nın tarihi ve kültürel birikimine yakışır bir fuar organizasyonu için izlenecek yol ve yöntemlerin yanı sıra düzenlenecek etkinlikleri de görüştü.  

Toplantıda, “Mezopotamya” markasıyla bu yıl ilki düzenlenecek fuarda çok dilli ve çok kültürlü bir katılımın esas alınması, yurt içi ve yurtdışından fuara katılım sağlayacak olan yayıncılara gerekli lojistik desteklerin sunulması, pandemi yayılımına karşı gerekli tedbirlerin alınması gibi konular ele alındı.

KAYA: YOĞUN BİR İLGİ VAR

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, kitap fuarına şimdiden hem yurt içinden, hem de Federe Kürdistan Bölgesi, İran ve diğer komşu ülkelerden yoğun bir ilginin olduğunu belirterek, “Fuarın en iyi şekilde organizasyonu için kentteki bütün kurum ve kuruluşların içinde yer alacağı bir yapılanmayla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bunun için hem Diyarbakır’daki, hem de Türkiye’nin farklı bölgelerinde faaliyet yürüten yayın kuruluşları ile sürekli iletişim halindeyiz. Danışma Kurulumuzu da bu paralelde oluşturmuş bulunuyoruz. Kentimizin bütün bileşenlerinden aldığımız güçle fuarımızı en yüksek katılımla ve büyük bir başarıyla tamamlayacağımızdan şüphemiz yok” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.