Mahabad Kürt Cumhuriyeti Peşmergesi ve Qazi Muhammed'in güvenliği vefat etti

Mahabad Kürt Cumhuriyeti Peşmergesi ve Qazi Muhammed'in güvenliği vefat etti

Mahabad Kürt Cumhuriyeti öncü Peşmergelerinden ve aynı zamanda Qazi Mihemed'in güvenliğini yapmış Husen Mawili hayata gözlerini yumdu.

A+A-

Mahabad Kürt Cumhuriyeti öncü Peşmergelerinden ve aynı zamanda Qazi Muhammed'in güvenliğini yapmış Husen Mawili hayata gözlerini yumdu.

15 yaşında Peşmerge mücadelesine katılım sağlayan Güney Kürdistan'lı Kadim Peşmergelerden Husen Ehmed Muhammed geçtiğimiz akşam hayata gözlerini yumdu. Halk arasında Husen Mawili olarak tanınan Husen Ehmed Miuhammed, Mahabad Kürt Cumhuriyeti'nin öncü Peşmergelerinden ve aynı zamanda Qazi Muhammed'in güvenliğinde yer almış bir Peşmergeydi.

Mahabad Kürt Cumhuriyeti'nin yıkılmasından sonra, Husen Mawili Güney Kürdistan'a dönerek  ‘Eylül Devrimi' sürecine katılım sağladı ve 'Eylül Devrimi' Peşmergesi ünvanını kazandı. Ulusalcı ve Yurtsever kişiliğinin yanısıra, Husen Mawili Riwanduz mıntıkasının en çok tanınan, önemli şahsiyetlerinden birisiydi.

Bölge halkının yanısıra, Parti ve Hükümet yetkililerinin katılımıyla, bugün Husen Mawili'nin cenazesi, kendi köyü Mawliyane'de toprağa verildi.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.