'Kürt sorunu yok' diyen Erdoğan’a Metiner'den yanıt:  Kürtlerin sorunu/talepleri var

'Kürt sorunu yok' diyen Erdoğan’a Metiner'den yanıt: Kürtlerin sorunu/talepleri var

.

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında “Kürt sorunu yok” dedi. AK Partili Mehmet Metiner sosyal medya hesabından Erdoğan'a yanıt verdi.

AK Parti içinde yaptığı çıkışlarıyla gündeme gelen Mehmet Metiner, sosyal medya platformu Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kürt sorunu yok’ sözlerine karşılık verdi. Metiner, Kürtlerin talepleri olduğunu ifade etti.

Twitter’dan paylaşımlarda bulunan Mehmet Metiner, “İnkara dayalı Kürt sorunu yok.” dedi.

AK Partili Mehmet Metiner şunları yazdı:

“İnkara dayalı “Kürt sorunu” artık yok. Ama Kürtlerin sorunu/talepleri var. “Kürt sorunu yok” denilerek “Kürtlerin sorunları ve talepleri” görmezlikten gelinirse kazanan PKK/HDP olur. DEMBİR-DER olarak yakında düzenleyeceğimiz “Türkiye Kürtleri ne istiyor?” sempozyumu önemli.

İnkara dayalı “Kürt sorunu”nu çözen Erdoğan yeni dönemde Kürtlerin sorunlarını çözen ve taleplerini karşılayan adımlar atarak istismar alanlarını kökünden kurutmalı. Türkiye’nin sorun alanları demokratik birlikçi ve kazanımcı bir anlayışla artık ortadan kaldırılmalı.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Kürt meselesi diye ülkemize giydirilmeye çalışılan deli gömleğinden onlara rağmen kurtulduk​. Bizim Kürt meselesi diye bir sorunumuz yok. Şu anda benim kabinemde iki tane Kürt arkadaşım var. Bizim böyle bir derdimiz yok. Sende bu dert çok. Terör örgütlerinin temsilcileriyle Ankara'dan İstanbul'a dirsek dirseğe yürüdü.” ifadelerini kullanmıştı.

 

Milli gazete

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.