Kürt iş insanı ‘Kürdistan’ adıyla şarap üretiyor

Kürt iş insanı ‘Kürdistan’ adıyla şarap üretiyor

Fransa’da yaşayan Mardinli Kürt iş insanı Faysal Taşkıran, “Kürdistan” adıyla ürettiği şarabı iki hafta önce piyasaya sürdü. Taşkıran, Kürdistan şarabını dünyaya duyurmayı amaçlıyor.

A+A-

Yaklaşık 33 yıldır Fransa’da ikamet eden Kürt iş insanı Faysal Taşkıran, “Kürdistan” adıyla şarap imal ediyor.

Rûdaw’a konuşan Taşkıran, “Bir üzüm salkımı resmi gördüm. Bu salkımın şekli bende bir fikir uyandırdı. Resim doğal olarak Kürdistan haritasına benziyordu. Sonra neden Kürdistan ismiyle böyle birşey olmasın dedim. Kürdistan adıyla bir şarap markası üretebilirim, bu değerli birşey olur. Böylece Kürdistan herkesin evine girmiş olur” dedi.

Fransa şarabıyla ünlü bir ülke. Faysal Taşkıran da bu namdan yararlanarak ürettiği Kürdistan marka şarapları Fransa ve Avrupa’da şarapseverlerin evlerine ulaştırmayı hedefliyor.  

Taşkıran, “Proje henüz başlangıç aşamasında. Etiketini aldık, 5 bin adet sipariş de aldık. Yaklaşık 20 bin adet rezervim de var. Sözlü olarak anlaştık, biz onay vermeden o 20 bin adet satılmayacak. Zaten üretim yerimizin kapasitesi de 100 bin kadardır. Tabi bununla sınırlı kalmayacağım” diye konuştu.

Mardinli iş insanı, projesi kapsamında beyaz, kırmızı ve diğer şarap çeşitlerini de üretmek istiyor. Taşkıran iş konusunda işletmelere kredi ve bürokratik destek veren Fransız De La Nation kurumundan da yardım alıyor.

De La Nation Başkanı Karim Jost, “Burada amacımız iş hayatına yeni başlayanlara yardım etmek, bürokratik ve yasal konularda yardım etmek. Yine düzenlediğimiz worksoplarla nasıl reklam yapabileceklerini, müşteri bulabileceklerini, online satış yaparak şirketlerini büyütebileceklerini gösteriyoruz” dedi.

Faysal Taşkıran, projesi kapsamında yalnızca Avrupa’da değil, Kürdistan’da üretilen üzümden de şarap yapmayı amaçlıyor.

Haberin videosu için tıklayın

Rûdaw

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.