Kürdistan Hükümeti: 1 milyon 50 bin göçmen ve sığınmacı bulunuyor

Kürdistan Hükümeti: 1 milyon 50 bin göçmen ve sığınmacı bulunuyor

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, terör ve iç çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan 1 milyon 50 bin iç göçmen ve sığınmacının bulunduğunu açıkladı.

A+A-

Haber Merkezi- İçişleri Bakanlığı Ortak Kriz Koordinasyon Merkezi, iç göçmen ve sığınmacıların duruma ilişkin bir rapor yayınladı.

Raporda, Erbil, Süleymaniye ve Duhok vilayetlerinde toplam 1 milyon 50 bin iç göçmen ve sığınmacının bulunduğu, iç göçmenlerin yüzde 20’sinin 28 kampa, sığınmacıların yüzde 40’ının da 10 kampa dağıldığı belirtildi.

İç göçmen ve sığınmacıların yarısının kadın ve çocuklardan oluştuğu bilgisine yer verilen raporda, bu kişilerin yüzde 47’sinin Erbil, yüzde 33’ünün Duhok ve yüzde 20’sinin Süleymaniye‘de barındığı aktarıldı.

Suriye’de 2011’in sonunda iç savaşın patlak vermesi ve 2018 ile 2019 yıllarında TSK’nın operasyonu nedeniyle  Rojava ve kuzey Suriye bölgelerinde ikamet eden birçok Rojavalı, Kürdistan Bölgesi’ne göç etti.

Sığınmacılar, başta Erbil olmak üzere, kamplarda veya kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde hayatlarına devam ediyor.

IŞİD terör örgütünün Haziran 2014’te Irak’ın üçte birini ele geçirmesinin ardından, Irak’ta, yoğunlukla Sünnilerin ikamet ettiği vilayetlerden Kürdistan Bölgesi’ne doğru, iç göç yaşanmıştı.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.