Kürdistan Bölgesi’nde Covid-19’la ilgili son veriler

Kürdistan Bölgesi’nde Covid-19’la ilgili son veriler

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 104 kişinin yeni tip coronavirüse (Covid-19) yakalandığını, 1 kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

A+A-

Haber Merkezi - Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesinde 70 yaşında bir Covid-19 hastasının hayatını kaybettiği belirtildi.

Hayatını kaybeden kişinin ağır hasta olduğu bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, kentte 102 kişinin Covid-19 testinin pozitif çıktığı kaydedildi.

Duhok’ta da 2 kişide Covid-19'a rastlandığı belirtilen açıklamada, Kürdistan Bölgesi’nde şimdiye kadarki en yüksek günlük vaka sayısı tespit edildiği vurgulandı.

Şimdiye kadar 12 bin 115 kişinin karantinaya alındığı belirtilen açıklamada, 801 kişinin karantina sürecinin devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca son 24 saatte 1718, toplamda ise 76 bin 468 Covid-19 tesitinin yapıldığı bilgisine yer veridli.

Böylelikle Kürdistan Bölgesi genelinde virüs tespit edilen kişi sayısı 710 oldu. 420 kişi hastalığı atlatırken, 7 kişi de hayatını kaybetti. 283 kişinin ise tedavisi devam ediyor.

Sağlık Bakanı Saman Berzenci, yaptığı yazılı açıklamada hastanelerdeki yatak sayısının yetersiz kalması halinde otelleri kullanmayı planladıklarını ifade etmişti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, 11 Mayıs'ta, yeni vakaların tespit edilmemesi ve hasta sayısının 14'e kadar düşmesi üzerine normalleşme aşamasına geçmiş, vilayet sınırları dahilinde sokağa çıkma yasağını kaldırmış, cami ve kiliseleri yeniden toplu ibadete açmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.