Kamışlo’da çatışmalar yeniden şiddetlendi!

Kamışlo’da çatışmalar yeniden şiddetlendi!

.

A+A-

Kamışlo’da Rojava Özerk Yönetimine bağlı İç Güvenlik Güçleri ile Rus Askeri Polisi ve Şam hükümeti temsilcileri arasında ateşkes için görüşmeler sürerken “Difa El Weteni” milisleri ile güvenlik güçleri arasında çatışmaların yeniden şiddetlendiği bildirildi.

Rojava’nın Kamışlo kentinde, önceki akşam saat Suriye hükümeti yanlısı Ulusal Savunma Kuvvetleri (Difa El Weteni) milislerinin Özerk Yönetime bağlı asayiş güçlerine ait kontrol noktasına saldırması üzerine çıkan çatışmalar Rusya’nın devreye girmesi ile dün akşam durmuştu.

Edinilen bilgilere göre, Rus Askeri Polisi, Suriye hükumeti heyeti ve Rojava İç Güvenlik Güçleri arasında ateşkes için görüşmeler gerçekleştirilirken diğer yandan Difa El Weteni güçleri asayiş güçlerine saldırdı.

Yerel kaynaklar, çatışmalarda şu ana kadar 3 kişinin yaralandığını duyurdu ancak şu ana kadar herhangi resmi bir açıklama yapılmadı.

Muhabirimiz, Ulusal Savunma Kuvvetleri (Difa El Weteni) milislerinin radikal bir grup olduğunu ve sık sık Rojava asayiş güçlerine saldırı düzenlediğini belirtti.

Rûdaw


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.