Jeffrey: Kürdistan Bölgesi Ortadoğu’da stratejik konuma sahip

Jeffrey: Kürdistan Bölgesi Ortadoğu’da stratejik konuma sahip

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Kürdistan Bölgesi’nin renklilik, canlılık ve ABD ile batı ülkeleriyle dostluğundan ötürü Ortadoğu’da önemli ve stratejik bir konuma sahip olduğunu söyledi.

A+A-

Başbakan Mesrur Barzani, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile bir araya geldi.

Irak ve Suriye’deki gelişmelerin ele alındığı görüşmede, DAİŞ’le mücadele için Peşmerge ve Irak Ordusu’na desteğin önemine değinildi.

Görüşmede, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Başkan Mesud Barzani’nin ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Rojava’daki Kürt tarafları yakınlaştırmadaki rolünden övgüyle söz ederek, ABD’nin Kürdistan Bölgesi’ne desteğini vurguladı.

Jeffrey, “Kürdistan Bölgesi’nin renklilik, canlılık ve ABD ile batı ülkeleriyle dostluğundan ötürü Ortadoğu’da önemli ve stratejik bir konuma sahip” dedi.

Başbakan Mesrur Barzani ise, Kürdistan Bölgesi’ne desteğinden ötürü ABD’ye teşekkür ederek, Irak ve bölgesel gelişmelere değindi.

Erbil ile Bağdat hükümetleri arasındaki ilişkilere değinen Başbakan, sorunların anayasal temelde köklü bir çözüme kavuşması için Bağdat yönetimiyle müzakerelerin devam ettiğini belirtti.

Peşmerge ile Irak Ordusu arasındaki koordinasyonun önemine değinen Başbakan, DAİŞ’le mücadele için özellikle de Kürdistani bölgelerde koordinasyonun önemli olduğunu ifade etti.

Kürdistani bölgelerdeki Araplaştırma politikalarına da değinen Başbakan, bölgedeki Kürt çiftçilerin arazilerini işgal girişiminin kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.