İsrail'in,  Deyr ez-Zor’da bazı noktalara hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi.

 İsrail'in, Deyr ez-Zor’da bazı noktalara hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi.

.

A+A-

İsrail, Suriye'de Deyr ez-Zor’a hava saldırısı düzenledi


Suriye rejiminin haber ajansı SANA, askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, İsrail'in gece saatlerinde Deyr ez-Zor kent merkezi ile Deyr ez-Zor'un doğu kırsalında yer alan Elbu Kemal ilçesindeki bazı bölgelere hava saldırısı düzenlediğini iddia etti.

Can veya mal kaybına ilişkin bilgi verilmeyen haberde, "Saldırının sonuçları denetleniyor" denildi.

İsrail'den konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Ülkenin doğusundaki Deyr ez-Zor kent merkezi ve Irak sınırındaki Elbu Kemal'de, rejim ordusunun yanı sıra İran Devrim Muhafızları ve emrindeki yabancı milis grupları yoğun olarak varlık gösteriyor.

Suriye rejimi, İsrail'in 7 Ocak'ta Şam'ın güneyine, 30 Aralık 2020'de de Şam'ın batı kırsalındaki Nebi Habil bölgesine hava saldırıları gerçekleştirdiğini öne sürmüştü.

İsrail ordusu, 18 Kasım 2020'de Suriye'de Şam rejimi ve İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücüne ait askeri hedeflere hava saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.

İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve rejime ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

Suriye-Irak sınırındaki Deyr ez-Zor, İran'dan Lübnan'a uzanan kara bağlantısını sağlayan kent konumunda bulunuyor. Irak ve Ürdün'den gelen boru hatlarıyla ticaret yolları da bu kentten geçiyor.

Deyr ez-Zor il merkezi, batısı ve doğu kırsalındaki bazı ilçeler, İran destekli grupların ve Rusya'nın yardımıyla, Kasım 2017'de IŞİD'in çekilmesinin ardından Suriye rejiminin eline geçti.

İran destekli yabancı milis gruplar, en yoğun şekilde Deyr ez-Zor'da varlık gösteriyor.

Deyr ez-Zor'da konuşlu, İran, Irak, Lübnan, Afganistan ve Pakistan kökenli grupları, İran Devrim Muhafızları Ordusu mensupları komuta ettiği biliniyor.

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyr ez-Zor’da ise ABD ve Demokratik Suriye Güçleri’nin (HSD) kontrolünde bulunuyor.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.