İran'dan Kürdistan Bölgesi’ne yeni tehdit

İran'dan Kürdistan Bölgesi’ne yeni tehdit

.

A+A-

İran Devrim Muhafızları’na bağlı Hamza Seyiduşuheda Karagahı Komutanı Tuğgeneral Muhammed Taki Asanlu, Kürdistan Bölgesi'ne tehdit savurarak, İran ile ABD arasında savaş çıkması halinde Kürdistan Bölgesi'nin bedelini ağır ödeyeceğini söyledi.

İran medyasında yer alan habere göre, Lübnan merkezli Al-Mayedeen Televizyonu’na konuşan Tuğgeneral Muhammed Taki Asanlu, Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde bulunan Rojhılatlı (Doğu Kürdistan) Kürt partilerinin karargâhlarına yönelik son saldırılar ile Irak-İran arasındaki sınırdaki güvenliği konularına değindi.

Rojhılat sınırlarının “İran silahlı kuvvetlerinin kontrolünde olduğunu” belirten Asanlu, ancak Kürdistan Bölgesi tarafında “istikrarsızlaştırıcı eylemler” olduğunu savundu.

Asanlu, “İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri defalarca Irak Kürdistan Bölgesi yetkililerinden terör gruplarını bitirmelerini istedi ancak maalesef bu konuda herhangi bir yardım yapılmadı. O grupların üslerini ve faaliyetlerini yakından takip ettiğimizi biliyorlar" diye konuştu.

Tuğgeneral Muhammed Taki Asanlu, son dönemde Kürt partilerin karargahlarına yönelik füze ve kamikaze İHA’larla gerçekleştirilen saldırılara ilişkin de, “O grupların liderlerini hedef alabilirdik ancak çocukları ve ailelerinin diğer üyeleri yanlarında olduğu için bunu yapmadık” dedi.

Kürt partilerin Kürdistan Bölgesi'ndeki üslerinin varlığı hakkında İran hükümetinin diplomatik çözüm bulmak için karşı tarafla 23 kez görüştüğünü belirten Asanlu, "Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki terör örgütleri hakkında net bir dosya hazırladık ve İran'a teslim edilmelerini talep ettik" ifadesini kullandı.

"Irak Kürdistan Bölgesi yetkililerinin ABD ile ilişkilerini gizlemediklerini biliyoruz, biz bu konuda müdahale etmiyoruz” diyen İranlı general, olası bir ABD-İran savaşının uzak ihtimal olduğunu söyledi.

Asanlu, “Ancak Amerika ile karşı karşıya gelirsek Irak Kürdistanı bunun bedelini ağır öder" diyor. Amerikalılar, askeri yetenekleri ve birliklerinin konuşlandırıldığı yerler hakkında tam bilgiye sahip olduğumuzu biliyor ve onları hedef alabiliriz" diye konuştu.

Rudaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.