İran: ABD'nin Basra'daki savaş gemilerini yok edebiliriz!

İran: ABD'nin Basra'daki savaş gemilerini yok edebiliriz!

.

A+A-

 ABD'nin Basra Körfezi'ndeki hareketliliğine değinen İran Dini Liderinin Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, ABD'ye ait savaş gemilerini birkaç saat içerisinde yok edebileceklerini ileri sürdü.

Ülkedeki resmi devlet televizyonuna konuşan İran Dini Liderinin Yüksek Askeri Danışmanı Yahya Rahim Safevi, "Askeri anlamda her türlü senaryoya hazırız. Savaş peşinde değiliz ve savaşı başlatan taraf biz olmayacağız. Eğer İran'a bir saldırı olursa bunun cevabını kesinlikle veririz" açıklamasında bulundu.

"Tüm zayıf noktalarını tespit ediyoruz"

Rahim Safevi, bölgede ABD üslerini ve askeri hareketliliği izlediklerini dile getirerek, "Birliklerimiz Körfezden Hint Okyanusu'na ve Umman Denizine kadar tüm askeri hareketliliği takip etmekteler. Bölgedeki ABD üsleri radarımızda ve ABD kuvvetlerinin tüm zayıf noktalarını tespit ediyoruz" ifadesini kullandı.

Öte yandan İran kuvvetinin tüm senaryolara hazırlıklı olduklarını ifade eden Safevi, "İran, ABD'ye ait savaş gemilerimi Basra Körfezi'nde birkaç saat içerisinde yok edebilecek güçtedir" sözlerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.