İlham Ahmed’ten Ayn İsa ve Türkiye hakkında kritik açıklama!

İlham Ahmed’ten Ayn İsa ve Türkiye hakkında kritik açıklama!

.

A+A-

Suriye Demokratik Konseyi (SDK) Eş Genel Başkanı İlham Ahmed, son zamanlarda Türkiye destekli grupların saldırıları altında olan Ayn İsa hakkında önemli bir açıklama yaptı.

İlham Ahmed, Ayn İsa’nın Suriye çatışması haritasında hassas bir konuma sahip olan değişken bir bölgede olduğunu belirttikten sonra, “Ayn İsa, Türk ordusu tarafından belirlenebilecek güç dengesinde yeni bir değişikliğe hazırlanıyor” ifadesini kullandı.

İlham Ahmed konuyla ilgili olarak açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Rusya ve Türkiye dahil üç ayrı nüfuz alanı ve onları takip eden yerel güçler bir araya geliyor.”

Rusya’nın bölgedeki anlaşmayı çözmek için sahip olduğu tek yolun, ‘Özerk Yönetim projesini desteklemesi’ olduğunu bildiren Ahmed ayrıca, “Moskova'nın Suriye topraklarına girerken rejimin hatalarının yükünü taşıdığını” sözlerine ekledi.

“Rusya, DSG ile nihai bir anlaşma gerçekleştirdi”

Öte yandan Şarkul Avsat'ın haberine göre, Rusya ve Suriye rejim güçlerinden yetkililer ve subaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriyeli muhalif grupların operasyonlarının ardından Ayn İsa'nın akıbeti konusunda nihai bir anlaşmaya varmak amacıyla Demokratik Suriye Güçleri (DSG) liderleriyle görüşmeler yaptı.

Bu görüşmeler çerçevesinde Rus ve rejim güçleri, DSG güçlerinin Ayn İsa ve çevresinden 5 kilometre derinliğe çekilmesini, bölgedeki resmi kurum binalarına Suriye bayrağının asılmasını ve Suriye düzenli ordusuna tamamen teslim edilmesini talep ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.