Hükümetten 'Kandil'e operasyon' açıklamaları

Hükümetten 'Kandil'e operasyon' açıklamaları

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Efrin’de zaferi yakaladık, sıra Kandile’e de gelecek” derken, Başbakan Binali Yıldırım ise, “Irak’ın kuzeyinde varlığımızı iki katına çıkardık. Tam olarak 11 tane üs bölgemiz oldu” dedi.

A+A-

Diyarbakır’a giden Erdoğan, iftarda kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Bugün Diyarbakır istismar siyasetini kaldırıp çöpe atmıştır. Bugün Diyarbakır Kürt kardeşlerimin iradesini elindeki viski şişesiyle ahkam kesen bir avuç marjinale peşkeş çekenlere tavrını belli etmiştir” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Rojava’nın Efrin kentine düzenlediği operasyona da değinen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Afrin’de Zeytin Dalı Operasyonu’nu yaptık mı? Netice ne oldu? Mehmedimiz, komandolarımız, polisimiz Afrin’de zaferi yakaladılar. Bazıları Kandil’den atıp tutuyor. Öyle kuru kuruya atıp tutmakla olmaz. Ama sıraya oraya da gelecek.”

Binali Yıldırım ise Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'nde medya kuruluşlarının yöneticileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Yıldırım da konuşmasında Efrin ve Kandil meselelerine değindi.

Binali Yıldırım, “Afrin’de, Fırat Kalkanı bölgesinde, yani Fırat’ın batısında 250 kilometrelik bir alanı terörden temizledik. Ama Fırat’ın doğusunda henüz sorunumuz devam ediyor. Irak-İran sınırına kadar devam ediyor” dedi.

Yıldırım, “Yani orada 1000 kilometrelik bir sınır boyunda hala sorunumuz var. Irak’ın kuzeyinde varlığımızı iki katına çıkardık. Tam olarak 11 tane üs bölgemiz oldu. Amacımız o bölgede topraklarımıza sızmadan terörü bertaraf etmek ve sınır güvenliğimizi sağlamak” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.