Hatay'da yangın devam ediyor

Hatay'da yangın devam ediyor

Hatay'da yangın devam ediyor

A+A-

Hatay'da 3 ilçede dün başlayan orman yangını halen devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangında şuana kadar 7 daire, 11 müstakil ev, 14 iş yeri, 8 fabrika, 4 araç, 3 depo, 35 arı kovanı ve 70 vatandaşın etkilediğini söyledi.

Hatay'ın İskenderun ve Belen ilçeleri sınırındaki Sarımazı Mahallesi'nde, yerleşim yerlerine yakın alanda dün öğlen saatlerinde orman yangını çıktı. Trafonun patlaması sonucu çıktığı belirtilen yangın, şiddetli rüzgarın de yayıldı. Belen, İskenderun ve Arsuz ilçelerinin kesiştiği bir bölgede çıkan 3 ilçeye yayıldı. Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangın nedeniyle birçok mahalle boşaltıldı. Evlerini terk eden ve araçlarına binen vatandaşlar, bölgeden uzaklaştı. Bir yandan orman yangınına müdahale eden ekipler diğer yandan da yerleşim yerlerine sıçrayan yangını söndürdü. Belen ilçesindeki yangın, rüzgarın da etkisiyle İskenderun ilçesi kırsalına da sıçradı.

 

Havanın aydınlanmasıyla yangına havadan müdahale edilmeye başlandı. Yangının şu an için Belen ve İskenderun ilçeleri arasında Karahüseyinli ve Nergizlik mevkilerinde etkili olduğu belirtildi. Ekiplerin yangına kara ve havadan müdahalesi devam ediyor. 

 

'MESKUN MAHALLE DEVAM EDİYOR' 

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Yangın Yönetim Merkezi'nde Hatay'daki yangına ilişkin yaptığı açıklamada yangının 300- 400 hektarlık bir alanda etkili olduğunu söyledi. Ekiplerin hem yangınla hem de saatte 70 kilometre hızla esen rüzgârla mücadele ettiğini belirten Pakdemirli, bir söndürme uçağının da ufak bir kırım geçirdiğini, su alma kapağının arızalandığını aktardı. Pakdemirli, yangının meskun mahalli de etkilediğini belirterek, 7 daire, 11 müstakil ev, 14 iş yeri, 8 fabrika, 4 araç, 3 depo, 35 arı kovanı ve 70 vatandaşın etkilediğini dile getirdi. Pakdemirli, sabotaj ihtimalinin araştırıldığını belirti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.