Fuat Önene sosyal medya paylaşımları için hapis cezası

Fuat Önene sosyal medya paylaşımları için hapis cezası

ürt siyasetçi ve yazar Fuad Önen hakkında İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

A+A-

Kürt siyasetçi ve yazar Fuad Önen hakkında İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

32. Ağır Ceza Mahkemesi, 10 Nisan'da “KCK propagandası” yaptığı gerekçesiyle yazar Fuad Önen hakkında 3 yıl 1 ay hapis cezası kararı verdi.

Konuya ilişkin Rûdaw’a konuşan Fuad Önen, mahkemenin gerekçeli kararında, “sosyal medya paylaşımları, Roboski katliamı, Paris katliamı, ulusal birlik hakkında ki yazıları, Bağımsız Kürdistan savunması ve Kurdistan Bayrağını profil fotosu yapmak” olduğunu söyledi.

Önen, “En ilginci de Dr. Mahmud Osman’ın, ‘Kürdistan Bayrağı kırmızı çizgimizdir ve Kerkük'te bunu indirmeye çalışanlar sonlarına katlanır’ sözünü paylaşmam" diye konuştu.

 

Söz konusu paylaşımlarının hiç birinde KCK propagandası olmadığı gibi, KCK eleştirisi olduğunu belirten Fuad Önen, sözlerine şunları ekledi:

“Mahkeme önceden verilen bir kararı tebliğ etti. İkinci duruşmada da karar verdi. Ceza 5 yıldan az olduğu için yargıtay yolu kapalı. 2 yıldan fazla olduğu için de ertelenmiyor. Karar istinaf mahkemesine gidecek orası da noter işlevi gördüğü için onaylar. Bununla birlikte daha önce Urfa Asliye Mahkemesi’nin verdiği 13 ay cezayı da zaman aşımı olduğu halde eklemeye çalışıyorlar. Diyarbakır’da kovuşturulması durdurulan bu mahkemeyi de yeniden başlatacaklar.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.